MAKE UP

Za dobar make up najvažniji je kist

Odabrala Ana Rajić

Za dobar make up važno je posjedovati kvalitetan set kistova. Praksa pokazuje kako je prilikom šminkanja bolje koristiti prste negoli loše kistove koji vam mogu upropastiti make up. Nekvalitetan kist samo će oštetiti proizvod, prebrzo ga potrošiti i ostaviti grube konture po licu.

Iz navedenih razloga, danas vam predstavljam 5 najvažnijih kistova:

 

Kist za "poliranje"- ovaj kist se može koristiti od samih početaka nanošenja make up-a pa sve do finaliziranja. Idealan je za blendanje tekućih i kremastih, te tekstura u prahu ili kamenu. U svakoj fazi može poslužiti za lagano sjenčanje lica i usputno odstranjivanje suvišnih tekstura. Dakle, koristi se za skoro sve, od nanošenja tekućeg ili mineralnog pudera, zatim pudera u prahu i na kraju čak i rumenila. S njim se postiže dojam "mekog" make up-a.

Kist za korektor-  s obzirom na to da je dobar korektor najvažniji make up proizvod, potrebno je voditi računa o načinu nanošenja istog na lice, stoga je, ponovno, dobar kist neophodan. Puniji i deblji kist će ublažiti gustu teksturu i pomoći u blagom, ali temeljitom prekrivanju nedostataka.

Kist za sjenčanje očiju- svatko tko voli tehniku šminkanja očiju "smokey eyes" znak koliko je dobar kist za sjenčanje bitan. Onaj okruglastog i punog oblika biti će najbolji izbor za '"razbijanje" suhih i ponekad grubih tekstura sjenila. U ovom slučaju kist je zaista neophodan. Dobar "smokey" se jedino na ovaj način može napraviti.

Kist za obrve- kako bi se obrve definirale i uokvirile lice, a da pritom ne djeluju grubo i umjetno, poželjno je koristiti plosnati i koso rezani kistić kojim se obrve popunjavaju i oblikuju prema potrebi. Za popunjavanje se koriste sjenila prema prirodnoj boji obrva.

Kist za usta- ovaj kist je važan za sve koji vole naglasiti usta crvenim, tamnim i kričavim bojama. Opet za postizanje definicije i simetrije. Jedino se prirodni, nježni tonovi, te sjajila mogu koristiti bez obavezne upotrebe kista za usta.

 

Svi kistovi na slikama su Becca i mogu se kupiti u Floresu u Dežmanovom prolazu.

Objavljeno: 31.10.2012. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p