MAKE UP

Ovaj način nanošenja pudera nas je oduševio

Zagladite pore u minuti
 
koža 
Ako vas ne muče proširene pore, jedna ste od rijetkih sretnica koje ovaj tekst mogu slobodno preskočiti, no veliki dio žena će po inspekciji svojeg lica tijekom šminkanja ili čišćenja kože ipak primijetiti izdajničke rupice koje vizualno narušavaju teksturu našeg lica.

Proširene pore nastaju uslijed pojačanog lučenja sebuma, pa ih zato najčešće i vidimo na T zoni koja se jače masti, ili uslijed genetskih faktora što znači da će se s godinama vaš problem proširenih pora neminovno intenzivirati. Ako vaša majka i otac nemaju posve glatku kožu, postoji velika šansa da je nećete imati ni vi. No, to nije razlog da budemo deprimirani. Pore su, naime posve prirodan i normalan dio kože, a njihova vidljivost je samo eventualni estetski problem. Svi ih imamo jer se radi o kanalićima kroz koje se iz žlijezda lojnica naš prirodni emolijens, sebum, izvodi na površinu kože, vlaži je i hrani. Dakle, bitno je znati da su pore sastavni dio naše zdrave funkcije kože i ne možete ih potpuno izbrisati. Niti biste trebali.
 
makeup
Problem nastaje kad se poremeti normalna funkcija naše kože, odnosno kad sebum ne može izaći iz pore, konstantno ju šireći i čineći je bazenom u kojem se akumuliraju i razmnožavaju bakterije, uključujući i one odgovorne za nastanak akni. Jednom rastegnuta pora ne može se više nikada vratiti na originalnu veličinu pa je pravilno čišćenje kože od apsolutne važnosti. Pritom na umu imajte da kožu nikad ne možete potpuno očistiti, i da će svaki oblik agresivnog pranja i trljanja kože samo narušiti njezinu prirodnu hidrolipidnu barijeru, odnosno potencirati vaš problem dugoročno. Čišćenje lica dva puta dnevno s nježnim proizvodima i adekvatna hidratacija su ono što vam zapravo treba.

No, ako već imate proširene pore, što učiniti s njima? Slavni make up savjetnik s Youtubea i vizažist, Wayne Goss, pokazao nam je savršeni trik kojim možete svoje pore potpuno zagladiti i licu dati izgled mlađe, zategnutije kože. Nakon što ste svoju kožu pripremili za nanošenje pudera, treba vam kist za puder koji ima karakterističan kupolasti oblik i koji je dovoljno mekan. Potonje je posebno bitno zbog načina na koji ćete nanositi puder: ako koristite grubi, suviše čvrsti kist, kružni pokreti kistom mogu izazvati mikroeksfolijaciju, odnosno ljuskanje kod suhe i dehidrirane kože. 
 
makeup
Što se događa s porama na licu koje šminkamo linearnim potezima? Ako plosnatim kistom nanosite puder povlačeći linije po obrazima, osim što riskirate da za sobom ostavite vidljive linije nanosa, uočiti ćete i da se pigment pudera ima tendenciju skupljati oko same pore ne ispunjavajući rupicu što u konačnici pore čini mnogo vidljivijima.

Međutim, ako mekim oblim kistom malim kružnim pokretima u oba smjera umasirate puder u pore, one će instantno nestati. Kako savjetuje Wayne, nakon toga pore možete dodatno prekriti i koristeći puder u prahu pritiskom jastučića za puder na lice, no ne i povlačenjem aplikatora po licu.

Pogledajte magične rezultate ovakvog načina aplikacije koji su nas oduševili.
 
 
J. S.
Foto: Fashion.hr
Objavljeno: 24.02.2015. u 15:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p