MAKE UP

Zašto je jedna obrva uvijek ljepša od druge?

Kako da obrve budu simetrične?

Čak i ako ste zadovoljni svojim obrvama, sigurno ste primijetili da vam je jedna uvijek malo ljepša od druge. Obrve nažalost nisu identične, ali postoji objašnjenje zašto je to tako. 

Tonya Crooks, kozmetičarka specijalizirana za uređivanje obrva koja je zaslužna za obrve poznatih dama poput Megan Fox, Eve Mendes i Fergie, kaže kako postoji znanstveni razlog za različite obrve. Svaka obrva ima različite pokrete mišića i to može ovisiti na kojoj strani lica spavajte. Također, jedna strana lica ima slabije, a druga jače mišiće i o tome ovisi kako će vaše obrve stajati na licu.

 
Ako možete podići obrvu, vjerojatno to možete učiniti samo s jednom i razmislite je li to ona koja je uvijek ljepša? Usprkos prirodnoj asimetričnosti, nećemo vam predlagati da počnete vježbati s mišićima obrva nego postoje trikovi uz koje možete postići simetričnost obrva. Pokušajte čupanjem napraviti da obrve što više sliče jedna drugoj, a kada ih popunjavate olovkom ili sjenilom nikada ih ne popunjavajte istim intenzitetom baš zato da postignete simetričnost. Prihvatite i svoju lošiju obrvu jer baš nas te asimetričnosti čine lijepima i jedinstvenima. 
 
T.F.
Foto: arhiva Fashion.hr
Objavljeno: 25.04.2016. u 10:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p