MAKE UP

Zašto se žene zapravo šminkaju?

I zašto muškarci ne razumiju make up?

Djevojkama koje jako vole šminku ponekad je to neugodno priznati jer ako to kažu većina ljudi misli da se šminkaju zbog muškaraca ili osjećaja nesigurnosti. Ako ste zaljubljenica u kozmetiku sigurno ste nebrojeno puta od muškaraca čuli komentare kako se ne bi trebali šminkati jer ste lijepi i sami po sebi bez šminke. Zbog koga se onda žene zapravo uopće šminkaju? 

Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da slučajno imate neki beauty propust ili ne stavite korektor na podočnjake pa vas neki kolega ili dečko pita jeste li dobro i utvrdi da izgledate bolesno. Zaključak je jednostavan, muškarci ne razumiju pravi smisao make upa. Budimo realni, većina muškaraca misli da je Kim Kardashian prirodna ljepotica i da joj je tanki iskonturiran nos i izražene jagodice podarila majka priroda, ali sve mi koje se barem malo razumijemo u make up znamo da iza tog looka koliko god diskutabilan biostoje minute pa ponekad čak i sati rada. Za određene lookove potrebno je dvadesetak različitih kistova za šminkanje i preciznost kirurga, a još nismo ni spomenuli svu količinu proizvoda koja je potrebna za besprijekoran izgled koji želimo postići. 
 
 
Komičarka Amy Schumer prošle je godine snimila video spot s popularnim muškim pop bendom One direction naziva Girl, you don't need makeup. Video je postao viralan i pravi hit na društvenim mrežama, a sve zbog toga što Amy u njemu ismijava muški pogled na šminku i njihovo nerazumijevanje iste. Na početku spota dečki dolaze kod Amy u kuću i nagovore je da skine sav make up jer je lijepa i bez šminke. Nakon što je vide bez šminke kažu kako bi ipak bila ljepša s malo pudera i čude se kako ima tako svijetle i nevidljive trepavice. Što se Amy više šminka dečki je nagovaraju da nanese još malo i još malo šminke dok na koncu nije potpuno iskonturirana i našminkana. Iako je video zabavan, zapravo je samo tužan pokazatelj kako muškarci jednostavno ne shvaćaju koncept šminkanja i ne uviđaju da to ne radimo zbog svoje nesigurnosti i ljepote niti zbog njih nego isključivo zbog nekog dobrog i pozitivnog osjećaja koji osjetimo kada nanesemo šminku.
 
Iako bi neki rekli da šminkom zapravo skrivamo sebe i svoje pravo lice, beauty ljubiteljice ne bi se s time složile jer je ključ make upa naglasiti najbolje od onoga što nam je priroda dala i sakriti ne svoje pravo lice, nego sitne nedostatke. Šminka potiče i djeluje na tri naša osjetila: dodir, miris i vid i samim time šminkanje nije radnja koju netko radi zato što mora nego je to ritual u kojem svaka žena uživa te se većina žena ne šminka da bi druge učinile zadovoljnima ili zato što su nesigurne. Vjerujem da rijetke odrasle i zrele žene imaju istinski osjećaj srama kada su nenašminkane, više je to neki čudan osjećaj promjene ako nakon učestalog šminkanja izađete iz kuće bez make upa

 
Šminkanje je zaista zabavna aktivnost s malim slatkim i simpatičnim kutijicama u raznim bojama i ako volite dobar make up i posvećujete mu puno vremena to ne znači da ne volite sebe i da se nečega sramite, jer prvo nikako ne isključuje drugo. Drage žene i djevojke, lijepe ste s make upom, ali i bez njega, a ako vas šminkanje uveseljava, ne slušajte druge i šminkajte se i dalje iz bilo kojeg mogućeg razloga pa premda i cijeli dan provele kod kuće, a taj mali slatki ritual će vam popraviti raspoloženje.
 
Tanja Friš
Foto: Pexels
Objavljeno: 02.06.2016. u 12:59

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p