MAKE UP

Zlatna pravila odličnog dnevnog make upa

Kako prilagoditi make up danjem svjetlu?
makeup

L
jetni mjeseci obilježeni su toplinom, ali i povećanim brojem sati s dnevnim svjetlom. Za razliku od zime, kada preferiramo zagasitije, jače make up lookove, ljetni dani zahtijevaju nešto decentniji pristup šminkanju. Donosimo vam top pravila ljetnog dnevnog make upa uz koje ćete uvijek izgledati savršeno.

1. Puder treba izgledati nevidljivo na licu
Najveća pogreška koju prilikom jutarnjeg šminanja možete napraviti svakako je nanošenje slojeva i slojeva pudera. Ovakav izgled nije laskav već izgleda teško, zacementirano i potencijalno može u ljetnim mjesecima, kad se pojačano znojimo, izazvati i probleme na koži. Birajte lakše formule i nanosite ih samo ondje gdje uistinu trebate. Koža koja izgleda kao da diše poželjna je na dnevnom svjetlu jer izgleda mlađe i prirodnije.

makeup

2. Izbjegavate krupni shimmer na licu i kapcima
Premda shimmer može sjajno izgledati u proizvodim poput highlightera, prekrupne čestice shimmera bit će na vašem licu jednostavno previdljive pod dnevnim svjetlom. Ako na udaljenosti 30 centimetara od ogledala i dalje vidite pojedinačne svjetlucajuće čestice, ovo vjerojatno nije idealan proizvod za korištenje pod dnevnim svjetlom koje otkriva svaku manu make upa.

3. Izbjegavajte tamne eyelinere i sjenila
Još jedna ljetna pogreška svakako je i nanošenje pretamnih nijansi na oči. Ovakav pristup zatvorit će vaše oči i učiniti vas vizualno ozbiljnijima što nikako ne povezujemo s nonšalantnim ljetnim make upom u kojem je poanta da sve izgleda jednostavno, prozračno i chic.
 
lips

4. Jarke boje na usnama su dobrodošle
Nema ništa ljepše od sočnog, jarkog ruža uparenog s prirodnim izgledom kože. Neka se vaše flekice, pa čak i podočnjaci lagano vide, a jarki ruž u bojama bombona dat će im specifičan ljetni šarm.

5. Volimo prirodne obrve
Pretjerano iscrtane obrve na dnevnom će svijetlu biti vrlo uočljive. Ako imate tanke i prorijeđene obrve, svakako razumijemo vašu želju da ih popunite i učinite vizualno debljima, no odaberite pravi proizvod. Olovke za popunjavanje obrva vrlo lako mogu izgledati grubo i neprirodno pa odaberite sjenilo za obrve, i to u nijansi koja vam savršeno odgovara.
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 02.07.2015. u 13:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p