BEAUTY

Niste sigurni bi li vam pristajala bob frizura? Evo kako provjeriti!

Ovaj trik je pametno znati ako planirate skratiti svoju kosu
hair  
Da je bob u raznim varijacijama apsolutno najpopularnija frizura godine i da ovaj trend slijede mnogi celebrityji, pisali smo već bezbroj puta. No, kako je mnogim ženama problematično skratiti kosu čak i za nekoliko centimetara, rezanje kose na ovu dužinu je prilično riskantno za sve one koji znaju cijeniti činjenicu da su svoju kosu puštali godinama, i pritom je očigledno odlično njegovali.
 
Premda je bob vrlo moderna i nosiva frizura, nažalost neće uvijek pristajati svima, i na to je bitno upozoriti. Trendovi su sjajni, no ako nam ne stoje najbolje, zaista ih nema smisla na silu pokušavati uklopiti u svoj look. Donosimo vam sjajan jednostavan tutorial pomoću kojeg možete s velikom sigurnošću provjeriti kako bi vam stajao bob, a dodatno ovu slatku frizuricu možete i proštetati na kavu s prijateljicama, tek toliko da vidite osjećate li odlično s ovom privremenom promjenom.
 
hair
1. Počnite sa suhom kosom koju ćete nasprejati suhim šamponom kako biste kosi dodali malo teksture, pogotovo ako imate izrazito tanku i mlitavu kosu, jer će vam kraća kosa dati dojam većeg volumena.

2. Skupite vrhove u spužvastu kopču ili tanju spužvastu gumicu i izrolajte je od vrhova prema gore dok ne dođete do zadovoljavajuće visine na kojoj želite isprobati bob.
 
bob
3. Tankim ukosnicama učvrstite donju stranu kose koju ste netom izrolali prema glavi. Za odlično učvrščivanje nije dovoljno samo provući ukosnice kroz kosu već ih po dvije unakrsno postavite duž linije glave preko koje će bob padati kako biste dodatno stabilizirali vlasi.
 
4. Bob po potrebi dodatno počešljajte ili lagano razbarušite četkom za opušteniji izgled, i zatim ga nasprejajte lakom za kosu. Opcionalno, u kosu možete dodati i jednostavne ukrase kako biste svoj novi bob učinili efektnijim.
 
bob
J. S.
Foto: Justin Coit / Byrdie
Objavljeno: 21.04.2015. u 14:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p