BEAUTY

Pogreške koje činite pri nanošenju highlightera

Sigurno ih i vi radite

U posljednjih nekoliko godina highlighteri su doživjeli svoj vrhunac. Većina beauty ljubiteljica koristi ovaj sjajan proizvod, ali sve češće viđamo lookove s potpuno neprimjerenom količinom highlightera. Kako ne biste završili izgledajući kao disko kugla, doznajte koje su najčešće pogreške koje radimo pri nanošenju highlightera

Upotrebljavate previše proizvoda

Posvjetljivanje određenih područja ne bi trebalo djelovati kao da ima puno slojeva, baš suprotno, trebalo bi izgledati prozračno. Većina žena čini pogrešku tako što stavi previše highlightera pa cijeli look djeluje presjajno, a trebao bi izgledati blago i suptilno. Nemojte imati tešku ruku dok nanosite highlighter, opustite je i samo laganim potezima prolazite po željenim područjima i svakako otresite četkicu prije nanošenja kako bi višak proizvoda otpao.

Stavljate ga na cijelo lice


Ako highlighter nanosite na cijelo lice, ne samo da ćete biti presjajni, nego ćete izgledati poput disko kugle ili masno, a to sigurno ne želite. Highlighter se nanosi na područja na licu na koja prvo pada svjetlost, odnosno na najizbočenije dijelove. Za pravilno nanošenje, nanosite ga samo na vrhove jagodica, sredinu nosa, ispod obrva i iznad gornje usnice.  

Koristite krivu nijansu

Ako imate srednje tamnu ili tamnu boju kože pronađite highlightere s breskvastim, zlatnim i brončanim sjajem kako bi vam se najljepše stopio s kožom. Ako imate svijetao ten posegnite za proizvodom za posvjetljivanje boje slonove kosti jer ako je highlighter pogrešne nijanse možete izgledati prljavo ili premasno.

Krivo koristite kremasti highlighter

Često izbjegavamo kremaste proizvode jer ih ne znamo koristiti. Kremaste highlightere najbolje je nanositi prstima. Malo ga otopite između prstiju i nanesite na područje koje želite istaknuti. Ako ćete kremasti highlighter nanositi kistom mogli biste biti sjajni na dijelovima na kojima niste htjeli. 

Ne razmišljate o svjetlu

Izgled highlightera na vašem licu jako ovisi o svjetlu pod kojim jeste. Ako idete negdje gdje će biti tamno, možete si dati oduška i nanijeti malo više proizvoda, ali ako namjeravate biti negdje na jakom svjetlu ili na suncu, pripazite s količinom. Na suncu highlighter jako dolazi do izražaja pa bi zaista mogla zasjati poput disko kugle.

T.F.
Foto: Jure Perišić, PR i arhiva Fashion.hr

Objavljeno: 23.05.2016. u 13:51

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p