MAKE UP

3 korisna make up trika koja je dobro znati

Uz ove savjete make up rutina je odmah lakša

Našminkali ste se ujutro, no kako sati prolaze, imate osjećaj da je cijeli jutarnji trud ispario. Nećemo niti pričati o tome kako vaše lice izgleda pred kraj dana. Kako produljiti trajanje make upa? I je li to uopće moguće?

Naravno da ne postoji onaj savršeno trajni make up koji će vam osigurati besprijekoran izgled od jutra do mraka. Naša koža diše, a sukladno tomu se mijenja i make up na našem licu. Oči suze, pijemo vodu i kavu, jedemo – sve su to situacije koje utječu na to da se naš make up mijenja. No, postoje tri trika uz pomoć kojih ćete barem malo produljiti trajnost šminke na vašem licu. Pa krenimo...

Vodootporna maskara

Suzne oči i maskara jednostavno ne idu zajedno. No, ipak se ne želite odreći ovog popularnog make up proizvoda bez kojih brojne žene ne mogu zamisliti svoju dnevnu make up rutinu. Vodootporna maskara je rješenje za vas. Jedini problem kod ovog proizvoda jest njegovo skidanje. Definitivno ne smijete trljati svoje oči jer ćete tako oštetiti trepavice. Koristite posebne odstranjivače make upa za područje oko očiju, oni brže i jednostavnije skidaju šminku.

Ispravna količina make up-a

S količinom šminke ne smijete pretjerivati. To se posebno odnosi na podlogu. Ako niste zadovoljni koliko vaš trenutni puder prekriva, rješenje nije u novom sloju istog, nego u njegovoj zamjeni. Bitno je pronaći podlogu koja izvrsno funkcionira na našoj koži, i to u što manjim količinama. Izbjegavajte debele crte tuša, više slojeva maskare i ogromne količine highlightera. Ako želite da vaš make up look tijekom cijelog dana izgleda „pristojno“, pobrinite se da smanjite njegovu količinu. U slučaju da primijetite da vam se lice sjaji, nemojte nanositi još jedan sloj podloge, nego istapkajte lice maramicom kako bi upili višak sebuma. Ako je potrebno, tek tada nanesite novi sloj pudera.

Make up trikovi

Ruž koji traje cijeli dan

Posljednjih godina je na tržište stigao ogroman broj ruževa koji obećavaju dugotrajnost. No, niti jedan proizvod, koliko god dobar bio, to obećanje ne može u potpunosti ispuniti. No, dobra je vijest da mu vi u tome možete pomoći. Prije samog nanošenja važno je da su vaše usne čiste. Zato redovito obavljajte piling usana. Vaš najbolji saveznik jest olovka za usne koja će spriječiti prelijevanje ruža. Pri odabiru ruža obratite pozornost na njegovu teksturu. Preferirajte mat ruževe, a ako su vam oni presuhi, vaš odabir su mat tekući ruževi.

Foto: Unsplash, Zvonimir Ferina
Objavljeno: 07.10.2017. u 09:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p