KOSA

9 odličnih maski za kosu

Top hair proizvodi mjeseca
Kosa
Hladnije vrijeme idealno je razdoblje kada se u toplini svog doma možemo u potpunosti posvetiti raznim beauty tretmanima koji će nam postati dio rutine i istovremeno će nam pružiti užitak i ugodu, ali i podignuti samopouzdanje.

Jedan od ultimativnih zimskih beauty tretmana na kojemu će nam biti zahvalna kosa jest nanošenje maske. Riječ je o proizvodu koji će našoj kosi pružiti potrebnu hidrataciju, regenerirat će ju i dati joj dodatan sjaj. Ako vam se sve to čini bezazleno, jednostavno i nebitno, znajte da ste u krivu! Trebali biste znati nekoliko važnih činjenica o ovim proizvodima prije nego potpuno zanemarite njihovo postojanje. 
 
Masku za kosu trebate koristiti jednom tjedno
Čak i ako ste uvjereni da je vaša kosa zdrava, prekrasna i da joj ne treba regeneracija, vjerujte da pri promjeni godišnjih razdoblja, vaša kosa vapi za hidratacijom. I nje, našoj kosi, nikada dosta.
 
Maske morate razlikovati
Naravno da niti jedan proizvod na tržištu nije isti. Samim tim, osim pakiranja i sastojaka, proizvode razlikuje i njihovo djelovanje. Kao i kod ostalih proizvoda koje kupujete, trebali biste i kod odabira maske za kosu, pažljivo proučiti upute koje se razlikuju od proizvoda do proizvoda (ovisno o tipu kose i stupnju oštećenja). Neke trebate za potpuni učinak ostaviti da djeluju dulje, neke kraće. Zbog svega navedenog, trebali biste odabrati masku za kosu koja je najbolja za vaš životni stil.
 
Kosa ne smije biti masna nakon što isperete masku
Ovo je jako, jako važno jer ako vam je kosa nakon tretmana masna, znači da niste ili dobro odabrali proizvod ili ste uzeli preveliku količinu proizvoda. 
 
Maska može ići i na suhu kosu
Da, zaista, na tržištu se mogu naći maske koje se stavljaju na suhu kosu. Takvi proizvodi olakšavaju upotrebu jer zbog užurbanog životnog tempa možda će vam biti zgodnije masku staviti na suhu kosu i ostaviti je primjerice, 20 minuta subotom ujutro dok pijete kavu ili prije nego krenete na subotnju špicu.
 
Masku možete nanijeti i prije spavanja
Za dubinsku regeneraciju, masku možete staviti na kosu i navečer i "izolirati" je ručnikom ili kapom za tuširanje. Ujutro kosu jednostavno isperite kako biste vidjeli koliko vam je učinkovita misija bila.
 
Nemojte zaboraviti šampon i regenerator
Mnogi zaborave nakon ispiranja maske staviti regenerator i šampon. Kosu trebate šamponirati kako biste isprali ostatke maske i kako bi zaista, vaše vlasi, bile u top formi.
 
Nakon nanošenja maske raščešljajte kosu
Nakon što nanesete masku na mokru kosu, lagano je raščešljajte četkom sa širokim zupcima i to u smjeru od korijena do vrhova. 
 
Posebno se posvetite vrhovima kose
Ne biste vjerovali, ali vrhovi vlasi, najosjetljiviji su dio kose, stoga je važno da se na njih, posebno koncentrirate i s posebnom pažnjom na njih nanesete masku koja će ih obnoviti i dati im potrebnu njegu. 

Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 11.10.2017. u 16:31

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p