MAKE UP

Savjeti za odabir savršenog parfema

Odabir idealnog mirisa nikad nije bio jednostavniji
Savjeti za odabir parfema
P
otraga za idealnim parfemom često oduzima puno vremena i živaca. Svakom je poznat isti scenarije. Puni entuzijazma ulazimo u drogeriju jer točno znamo koji miris je onaj idealni za nas. I onda nas u jednom trenutku zaskoči prodavačica i ponudi nam još par dodatnih mirisa. Već nakon sedmog ne možemo se sjetiti ni onog parfema kojeg smo prvotno htjeli kupiti. A kad se na koncu pomiješaju svi ti različiti mirisi, nalazimo se u gustom oblaku raznoraznih miomirisa.

Naravno da dobro razmišljamo prilikom kupnje parfema. Isprva jer miris na sebi nosimo cijeli dan i želimo da odgovara našoj osobnosti i željama. Također mirisi su i financijska investicija, stoga nisu poput kupnje novog laka za nokte ili ruža. Ali postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći prilikom kupnje novog parfema. Prva i vodeća pogreška koju svi rade u shoppingu je isprobavanje na desetke parfema. Kako bi još bili sposobni razlučiti koji miris vam odgovara, a koji ne, ne smijete isprobati više od pet parfema zaredom.

Kako odabrati idealan parfem
Nakon što nanesete miris na unutarnju stranu zapešća, pričekajte par minuta jer ćete tada bolje osjetiti sve note. Imajte na umu da je pojedinim parfemima potrebno čak više od sat vremena kako bi pokazali svoj realni miris. Stoga je preporučljivo konačnu odluku donijeti tek idući dan.

Ako uistinu više ne možete razaznati mirise, ponjušite zrna kave jer ćete tako neutralizirati receptore za miris. Svakako proučite sastav parfema jer možda u određenoj noti sadrži sastojak kojeg nikako ne možete podnijeti. Također nije loše pitati i prijateljicu za njeno mišljenje. Ona vas dobro poznajte i može usporediti mirise s onim koje ste do sada koristili. Ali najvažnije je da slušate svoj vlastiti instinkt. Zanemarite aktualne trendove i najnovije parfeme – na koncu je idealan onaj parfem u kojem ćete uživati s jednakim zadovoljstvom ujutro, navečer, za jedan, ali i za šest mjeseci.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 01.10.2017. u 09:46
Tagovi: parfem, parfemi

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p