MAKE UP

Što ne smijete reći visažistu uoči svog vjenčanja?

Važan je svaki detalj

Pri organizaciji vjenčanja važno je misliti na svaki detalj. Sve treba uskladiti. Na vrijeme osmisliti i rezervirati. Jedna od najvažnijih stvari za mladenku zasigurno je odabir visažista. I koliko god vam se oni činili fleksibilni, ima stvari koje im jednostavno ne biste trebali reći u trenucima dok vas uređuju. 

Što je termin vjenčanja bliži, povećava se napetost i misli vam postaju intenzivnije. Brinite hoće li sve biti kako treba. I nerijetko, u toj brizi, može se dogoditi da kažete baš ono što ne biste trebali. Osobe u čijim rukama ćete provesti prijepodne uoči svog najvažnijeg dana u životu, iako vam se možda čine kao najsmireniji ljudi na svijetu, ipak ne bi željeli čuti neka vaša razmišljanja stoga bolje je da ih zadržite za sebe. Mi ćemo vam u tome pomoći.

"Moj muž ne voli kada nosim ruž." 

Vaš muž ne voli mnoge stvari koje radite i unatoč toj spoznaji odabrali ste ga za cijeli život. Ipak, vaš izgled na dan vašeg vjenčanja trebao bi biti zaista vaš, a ne organiziran prema željama vašeg supruga. Teoretski, visažisti se naravno, žele pobrinuti da i vaš muž misli da izgledate lijepo, ali ako procjene da vam neka boja pristaje bolje, trebale biste to prihvatiti jer ipak riječ je o stručnjaku, zar ne? S druge strane, ako vas je budući muž pitao da provedete ostatak života s njim, imate ga "u šaci" i sigurno vas neće ostaviti pred oltarom zbog nijanse ruža koju ste odabrale. Opustite se i budite lijepe. 
 
"Nemojte doći prerano jer mi šminka mora izdržati do ponoći."

Da, oni to znaju. Sjećate se, rekli smo da su profesionalci i to sigurno znači da će vam make up biti besprijekoran i da će trajati dan i noć. Možda ćete morati tu i tamo nanijeti ruž na usne ili dodati malo pudera u kamenu kako biste umanjile sjaj na licu, ali ne brinite, vaš  će make up biti postojan. Zato i dolaze s ogromnom prtljagom i kovčezima u kojima se nalaze gomile primera, pudera, fiksatora koji bi vas trebali umiriti i ne činiti nervoznima i zabrinutima. Ako ste poželjele da vaš visažist našminka i vašu majku i svekrvu kao i osam drugih djeveruša, morate biti svjesne da će to potrajati neko vrijeme. I oni to znaju. Počet će rano. Nemojte biti nervozne i možda najbolje da na stolac za šminkanje sjednete posljednje kako biste bile mirne i sigurne da će vaše lice biti savršeno cijelu noć.

vjenčanje
 
"Jednostavno, lice perem samo običnim sapunom.“

Ovo definitivno visažisti ne žele čuti. To je izjava ravna onoj da im kažete kako noću, prije spavanja ne skidate make up. Ova vrsta, nazovimo je, nepažnje dovodi vas u situaciju da imate lice koje se osjeća umorno i kojega „ukrašavaju“ mrlje, nepravilnosti i podočnjaci. Ako je vaša koža u lošem stanju, a šminku oko očiju već neko vrijeme niste skidale, nažalost, nikakav vam make up tu ne može pomoći. On jednostavno ne leži dobro na nezdravoj koži. Ako ste "zlostavljač svoje kože", a na dan vjenčanja pokažete visažistu fotografiju zvijezde, izražavajući želju da tako i vi izgledate, odmah vam mora biti jasno da to nije moguće. Stoga, obratite pozornost na odgovarajuću njegu kože najmanje šest mjeseci prije vašeg vjenčanja. Ne morate učiniti ništa zahtjevno, samo pravilno čistite, hidratizirajte svoju kožu i vidjet ćete kojeg li čuda.
 
"Možemo li se dogovoriti oko cijene?"

Ne, ne možete. To su stavke koje trebate dogovoriti ranije. Nikako ne nakon odrađenog posla. Također, u najmanju ruku trebali biste se upoznati s vašim visažistom ranije kako biste raspravljali o svojim očekivanjima i pokazali mu fotografiju sa željama vezanima za svoj izgled. Pojaviti se na najvažniji dan svog života i očekivati savršenstvo bez prethodnog sastanka, najjednostavnije rečeno, recept je za katastrofu.
 
 "Ne sviđa mi se rumenilo i želim nude nijansu ruža."

Rumenilo na vašem licu može vam se činiti zastrašujućim ako ga inače ne koristite u svakodnevici. Napominjemo, dan vjenčanja, čak i ako ste opušteni na n-tu, ne spada u grupu dana iz vašeg svakodnevnog života. Odjevene u bijelu haljinu, s tijarom na glavi (ili bez nje), s kovrčama ili popularnim bobom, bolje ćete izgledati s nijansiranim usnama. Također, trebate imati na umu da ćete s profesionalnim savjetima i make upom izgledati mnogo profinjenije na fotografijama i videu koji su vam trajna uspomena i podsjetnik kako ste sjajno izgledale prvog dana vašeg zajedničkog života. 


Foto: Unsplash, Getty Images
Objavljeno: 07.10.2017. u 09:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p