KOSA

Kome pristaje trendi buzzcut frizura?

Odvažan hair trend koji ne pristaje svakome
Buzzcut frizura
N
ježni valovi, balagaye, long bob, ultra duga kosa – mnogobrojni su hair trendovi koji su se izmijenili posljednjih godina. Niti jedan trend kao takav nije bio drastičan te nije zahtijevao pomno premišljanje prije samog odlaska kod frizera. Posljednjih tjedana svi bruje o takozvanom buzzcutu, a mi smo uz pomoć Ivice Palinića, voditelja frizerskog dijela DermaCare centra, otkrili komu sve pristaje ova odvažna frizura te kako je održavati.

„Buzzcut je doslovno šišanje s mašinom ili aparatom. Današnji buzzcut doduše nosi taj isti naziv, ali je šišan prvenstveno škarama i malo je zahtjevniji u izradi nego samo prolaženje mašinice po glavi. Ova frizura je postala ponovno trend jer su je prvo prihvatile filmske i modne buntovnice, a one su danas vladarice trendove“, objasnio je Ivica.

Buzzcut frizura

Kristen Stewart

U te buntovnice se ubrajaju glumica Kristen Stewart i nekadašnji model i današnja glumica Cara Delevingne koje su ove godine skratile svoju kosu drastično te utjecale na ponovno popularnost ove dječačke frizure. Definitivno osoba kojoj je ova frizura postala zaštitni znak je pjevačica Sinéad O'Connor koju i dan danas pamtimo po buzzcutu.

“Kod ove frizure je prvenstveno bitan oblik glave, samopouzdanje i odvažnost. Obično buzzcut stoji izražajnim licima”, ističe Ivica.

Cara Delevingne buzzcut

Cara Delevingne

Buzzcut je uistinu radikalan look koji automatski ističe konture lica. Prikladniji je za žene koje imaju okrugli oblik i ženstvenije crte lica. Naravno, koliko god opskurno zvuči, prije krajnje odluke potrebno je ispipati svoje tjeme kako biste provjerili je li pravilno, odnosno da na glavi nemate vidljivih rupa. Jer one će se s ovom frizurom posebno isticati. Kako Ivica ističe, ovu frizuru možete sami napraviti kod kuće uz pomoć mašinice. Naravno, frizer je taj koji će to obaviti puno profesionalnije, koristeći škare i mašinicu. Ona je laka za održavati na svakodnevnoj bazi, no njena mana je što brzo gubi oblik i zahtijeva često šišanje. Već nakon 2 tjedna ona gubi svoj prvobitni oblik i izgleda, kako Ivica ističe, "kao mali grm". Kad je sama njega u pitanju, ova frizura je veoma skromna – zahtijeva tek dobar šampon i vosak.

Sinéad O'Connor

Sinéad O'Connor

“Ova frizura podnosi jači make up. Žene s njom izgledaju moćno i snažno. Bilo da se odlučite za buzzcut ili ne, smatram da svaka žena barem jednom u životu treba isprobati kratku kosu. Tako ćete isprobati nešto novo, skinuti svu staru kosu i na neki način osjetiti oslobađanje”, poručuje za kraj Ivica.

Foto: Getty Images
Objavljeno: 08.10.2017. u 08:34

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p