KOŽA

Zašto obični čistači kože lica ne otapaju čestice topive u ulju

Besprijekorno očišćena koža s Dermalogica PreCleanse balzamom
 
Balzam
Maskare, tekući puderi, primeri, ruževi i rumenila u stiku puni su čestica ulja kako bi što bolje prianjali uz epidermis te se upili i u najsitnije pore. Klasična sredstva za čišćenje sadržavaju površinski aktivne tvari koje uspješno uklanjaju tek one nečistoće koje su topive u vodi, i pritom oštećuju zaštitnu barijeru kože. Novost su uljni balzami za čišćenje lica koji, osim uklanjanja nečistoća, jačaju zaštitnu barijeru same kože.   

Svakodnevno šminkanje i izlaganje stresorima poput okolišnih toksina potiče stvaranje sebuma, pogotovo ako je riječ o mješovitoj i masnoj koži. Pri čišćenju lica običnim čistačem, pa i pojedinim micelarnim otopinama, često se javlja osjećaj zatezanja i suhoće jer ta sredstva uništavaju zaštitnu barijeru. Koža zbog toga postaje osjetljiva i sklona upalnim procesima i iritacijama. Dubinsko čišćenje lica prvi je i najvažniji korak do zdrave kože. Pravilno odabran čistač temeljito će očistiti ostatke uljnih čestica u porama, nahraniti kožu i učiniti je svježijom. Do čestica dekorativnih vodootpornih pigmenata i sebuma najdublje će prodrijeti uljni čistač, koji će ih doslovno rastopiti i osigurati potpuno uklanjanje. Nakon predčišćenja uljnim balzamom nanesite svoj uobičajeni čistač prilagođen tipu i stanju kože - i primijetit ćete veliku razliku već pri prvom čišćenju.

Balzam

Besprijekorno očišćena koža s Dermalogica PreCleanse balzamom
 
Dermalogica terapeuti već godinama primjenjuju tehniku dvostrukog čišćenja i upozoravaju svoje klijente na njenu važnost u svakodnevnoj rutini – a novi čistač PreCleanse Balm logičan je nastavak priče o besprijekorno očišćenoj koži. Ovaj luksuzni balzam - čija je glavna aktivna komponenta ulje koštica marelice - u dodiru s vodom pretvara se u mliječnu emulziju te učinkovito otapa sebum, vodootporni make up, polutante i metaboličke produkte zarobljene u porama. Istodobno, kompleksom prirodnih biolipida osnažuje obrambenu funkciju kože te je štiti od dehidracije. Eterična biljna ulja i ekstrakti citrusa krijepe i osvježavaju kožu čineći ritual čišćenja ugodnim svim osjetilima. PreCleanse Balm prilagođen je svakodnevnoj upotrebi, nema iritirajućih sastojaka, a svojom raskošnom teksturom i hranjivim sastojcima posebnu ugodu donosi suhoj koži.  Praktičan dodatak ovom proizvodu je silikonska rukavica koja radi blagi piling lica te time omogućuje da vaš preporučeni Dermalogica čistač u drugoj fazi čišćenja postigne još bolji učinak.
 

Foto: PR

 
Objavljeno: 03.10.2017. u 10:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p