VIJESTI

Prvi smo zavirili u novi walk in beauty salon u Zagrebu

Ovdje ne čekate na red već ste odmah na redu
Vikler i ruž
Š
to vas najviše ljuti i čini nesretnima kada je riječ o odlasku na tretmane uljepšavanja? Je li vam se dogodilo da ste u raskoraku s vremenom jednostavno zaboravili na svadbu partnerove sestre i u zadnji tren se poželjeli srediti od glave do pete, kako biste svekrvu (koja vas uvijek neukusno odmjerava i komentira sve vaše beauty propuste) ušutkali jednom zauvijek, a slobodnih termina u salonima - nije bilo?! Ne brinite, od danas ćete imati priliku, doslovce, s vrata beauty salona dobiti sve što vam srce poželi. Naime,večeras se službeno otvara prvi walk in beauty salon u Zagrebu, Vikler i ruž. Ovom walk in testu podvrgnula sam se i ja. Zanimalo me, što sve mogu dobiti u 60 minuta. Kroz moju beauty priču pratila me vlasnica salona, Arijana Tahiri i njezini suradnici. 

Koliko mi se samo puta dogodilo da si u mobitel moram upisati podsjetnik podsjetnika jer jednostavno, u prolaznosti vremena, u užurbanom tempu na tračnicama života stalno sam nekako na skretnicama. Lijevo od mene nalazi se vrijeme koje mi ne ide na ruku, a desno od mene, vrijeme koje me već davno ostavilo miljama iza sebe. U svakom slučaju, nije dobro. U kojem se to točno trenutku dogodilo da mi se čini da dan ima sve manje sati, da tjedan ima sve manje dana i da nedjelja u tek započetom radnom tjednu iščezava s predvečerjem ponedjeljka?! Ne znam. Ali – dogodilo se. I nije to bogzna kakva tragedija. Događa se svima. Znači (objašnjavam si) nije do mene, do svemira je! I baš zato što je svima oko mene tako, možda bih trebala imati razumijevanja, kada mi moja manikerka kaže da nema slobodnih termina naredna dva tjedna. Nažalost, nemam. Naprosto ne razumijem. Zaboga, nazvala  sam tjedan dana ranije. Kada trebam nazvati? Mjesec dana ranije? Tko živ, tko mrtav u tih mjesec dana?! Ne znam gdje ću biti, niti što će mi se dogoditi. Sve mi te misli prođu kroz glavu prije nego se primirim i počnem „žicati“ neki izvanredni termin. „Ali znaš, treba mi samo staviti trajni lak, ništa više. Idem na svadbu za vikend. Jako mi je bitno.", umiljato provučem kroz zube, grizući se za donju usnu. No, s druge strane čujem samo: “Nema mjesta. Svi imaju iste želje. Trebam „samo“. Meni je tih vaših bitnih „samo“, osam radnih sati. Jednostavno, ne mogu. Bok.“  Tu-tu-tu. Kraj razgovora. E pa dobro, ako je to tako, ne moram ni ja biti odana. Neću moliti da bi nekome nešto platila. I krenem istraživati po Googleu. Redom, zovem broj po broj. Svi imaju isto objašnjenje. Popunjeni su u tom terminu kada bi meni trebalo. Čak i da želim dubiti na trepavicama, termina – nema. Svemire, popusti malo!

I kako se to obično dogodi kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore, tako se dogodilo i ovoga puta. Otvorila su mi se vrata prvog walk in beauty salona u Zagrebu imena Vikler i ruž. Nalazi se na Trešnjevci, i ovdje, što je najvažnije, ne robuju terminima i narudžbama. Tu su da, NE primaju narudžbe. Divno! Naravno da me zanima sve o kutku koji na prvi pogled, uz ime koje ga „etiketira“ i u potpunosti personalizira, ima neku moć i težinu u svojoj unutrašnjosti. Krećem istraživati. Na ulasku u walk in beauty salon dočekala me dražesna djelatnica koja je na malenoj recepciji zabilježila moje želje i preusmjerila me prema stolcu na kojemu će započeti moja beauty avantura. Moja jedina želja je bila da štogod mi radili, moraju završiti za 60 minuta iliti sat vremena.

Vikler i ruž

Vrlo brzo se razgovor na stolcu pretvorio u pravi dijalog, kao da se djelatnica i ja znamo već, u najmanju ruku, deset godina. Od savjeta do ideja. Od pitanja do odgovora preko preporuke do totalnog razumijevanja kada sam joj rekla da se protiv moje "prirode" (čitaj: kose) ne može boriti nitko. Malo što se ovdje da učiniti i dok se većina dama veseli kada odu kod frizera jer žele promjenu koja se vidi, meni to ne polazi za rukom. Nikada još nitko nije primijetio moje "promjene" kada se vratim od frizera. Hm, pitam se zašto?! (smijeh). U ovom se prostoru čovjek osjeća baš ugodno. Nekoliko retro detalja na zidovima (tapetama na kojima se nalaze gospođe s viklerima koje sjede ispod „haube“) i djelatnicima koji svatko, s mnogo zanimanja obavlja svoj dio zadatka, nekako čine jedan iznivelirani osjećaj savršeno provedenog vremena u beauty salonu. Svi rade kao prave marljive pčelice. I to ne zato što je šefica Arijana prisutna, već zato što obožavaju ono što rade. I to se vidi. 

„Ideja je krenula od mene kao žene koja voli beauty tretmane. Od mene, kao klijentice koja je mnogo puta sjedila u stolcu i čekala svoj red. Ali, i klijentice kojoj se mnogo puta dogodilo da u beauty salonima nisu imali vremena, a trebala sam hitno uljepšavanje. Sve se to nakupljalo godinama i rezultiralo ovom idejom“, rekla nam je Arijana.

vikler i ruž

Arijana Tahiri

Ova poduzetnica već 15 godina vodi Arimed učilište koje ima širok izbor edukacija i prekvalifikacija za beauty i wellness zanimanja. Iz učilišta je do sada izašlo približno 20 tisuća polaznika koji su danas licencirani edukatori sa zvanjem upisanim u radnu knjižicu. Arijana nam otkriva da se edukacije održavaju na sedmom i osmom katu iste zgrade u kojima sate novih znanja drže stručnjaci. Otkrila nam je i svoj san. Cijeli objekt želi pretvoriti u beauty toranj. Jedan od licenciranih edukatora je Dino Baksa. On je u trenutku dok sam bila tamo, držao predavanje jedan na jedan na temu Kako se pravilno našminkati. Inače, riječ je o edukaciji koja traje četiri sata i koju će imati u ponudi trajno.

 „Edukacija pruža djevojkama da upoznaju građu svog lica, ali i savladaju što koji korak znači i do čega će ih dovesti. Dobiju temeljno znanje, ne biste vjerovali koliko djevojaka, iako se svaki dan gleda u zrcalo, zapravo ne poznaje svoje lice. Naučimo ih kako odabrati i pravilno nanijeti podlogu, kako naglasiti oči, ispuniti usne, a onda je na njima -  vježba, vježba i vježba.“, zaključio je Dino.

Instagram može biti izvor dobrih savjeta, ali i totalni fijasko jer djevojke nerijetko pretjeruju s make upom pa izgledaju kao klonovi, ne razmišljajući da, trendovi ne stoje svima jednako dobro, kaže Dino i dodaje da iako svi žele u pet minuta izgledati besprijekorno, za neke se, lijepe stvari, ipak treba potruditi malo više. 

Vikler i ruž
Trud za usvajanjem novih znanja i iznimno zanimanje za pravilnim nanošenjem make upa pokazala je jedna od polaznica individualne škole šminkanja koju sam zatekla u Dininom društvu.

"Jednostavno ne stignem sve pratiti, a za gledanje tutoriala nemam vremena. Ovo mi je bila jedinstvena i sjajna prilika da naučim neke nove trikove. Tek sada sam shvatila, kada sam došla ovdje, da je moje prethodno znanje bilo zanemarivo. Griješila sam u svemu. Od nanošenja podloge do stavljanja sjenila. Nisam imala ni pravilno organiziranu kozmetičku torbicu. Sada znam da su mi najvažniji: dobar puder, maskara, ruž, olovka za obrve i rumenilo", podijelila je s nama Ozana.

Vikler i ruž

Rezime walk in priče je da možete doći na red, bez čekanja na red. Možete biti bezbrižni jer dolazite u ruke stručnjaka koji će odmah na prvi pogled znati što vam treba. U paketu ponude, uz sjajno raspoložene i stručne djelatnike, imate na raspolaganju ugradnju trepavica, manikuru, microblading i microshading, trajni make up i edukacije. Gotovi ćete biti prije nego što mislite da ćete biti gotovi. I vjerujte, željet ćete se jako brzo vratiti k njima. Znam iz vlastitog iskustva, jer moja je misija ovim zadatkom bila ostvarena. Dobila sam njegu kose, make up i manikuru za točno 60 minuta. Sjajno! Sve ovo što sam napisala možete i sami doživjeti u vlastitoj avanturi i to kroz potpuno novu dimenziju beauty svijeta. Vikler i ruž službeno se otvara večeras u 18 sati na adresi, Ulica Grada Vukovara 20.

Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Vikler i ruž
Foto: Zvonimir Ferina

Objavljeno: 02.10.2017. u 22:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p