BEAUTY

Trikovi vizažista koji popravljaju make up pogreške u minuti

Odlični i korisni trikovi
pogreške s make upom
S
igurno vam se više od nekoliko puta dogodilo da vam malo maskare pobjegne na kapak i kada je krenete brisati samo napravite još veći nered. Zato i postoje profesionalni vizažisti koji takve sitne greške znaju riješiti za manje od minutu pa donosimo njihove trikove. 

Sjenilo ispod kapka

Kada radite neki look na kapcima koji ima tamne i pigmentirane nijanse sjenila vrlo lako se može dogoditi da vam čestice sjenila završe ispod oka. Ako s čistom četkicom krenete micati nestašno sjenilo samo ćete ga razmazati i stvoriti si podočnjake. Vizažisti savjetuju da uzmete štapić za uši, umočite ga u kremu za područje ispod očiju i pokupite sjenilo. Čestice će se zalijepiti za kremu koja će istovremeno hidratizirati okoloočno područje.

pogreške s make upom

Previše pudera

Ako vam se dogodi da pretjerate s količinom pudera i izgledate zacementirano, jednostavno uzmite četkicu ili spužvicu s kojom nanosite tekući puder i pošpricajte je s nekoliko kapi vode. S takvim navlaženim alatom prođite po cijelom licu, posebno po dijelovima na kojima je velika količina pudera jako vidljiva i vidjet ćete da ćete popraviti stvar u samo nekoliko poteza.

Razmazana maskara

Kada vam maskara završi ispod ili iznad kapka, najveća pogreška koju možete napraviti je ta da je odmah krenete brisati jer ćete je tako samo razmazati i pogoršati situaciju. Ostavite je nekoliko sekundi da se osuši i s čistim štapićem za uši pređite preko nje, a ona će jednostavno nestati.  

pogreške s make upom

Ruž preko ruba usnica

Popravljanje ruža s kojim ste prešli preko ruba usnica vrlo je jednostavno ako znate kako to napraviti. Ako maramicom pokušate skinuti cijeli ruž, velika je vjerojatnost da ćete završiti poput klauna, potpuno razmazanog ruža. Radije uzmite blazinicu natopljenu sredstvom za skidanje šminke i skinite neželjeni ruž, ali tako da vučete blazinicu prema unutarnjem kutu usnica. Ako trebate popraviti manju pogrešku, blazinicu zamijenite štapićem za uši.

Maskara na gornjem kapku

Maskara je vrlo nezgodna i s njom je lako pogriješiti pa se još jednom nalazi na našoj listi. Maskara se s gornjih trepavica često zna preslikati na kapak dok je nanosite na donje trepavice jer je prirodno da nagnete glavu i u tom trenutku trepavice dodirnu kapak. Vizažisti savjetuju da najprije maskaru nanesete na donje trepavice i tek onda na gornje i vrlo lako ćete izbjeći ovaj problem.   

pogreške s make upom

Previše bronzera

S bronzerom se vrlo lako može pretjerati, ali na svu sreću postoji jednostavan trik kojeg uvijek koriste make up artisti. Samo uzmite malo svog uobičajenog tekućeg pudera i stavite ga na četkicu za puder u prahu te njome lagano pređite preko dijela lica na kojem ste pretjerali s bronzerom i problem je riješen. 

Loš izgled ruža

Ako vam ruž izgleda loše možda nije do samog proizvoda nego do pripreme usnica. Prije nego nanesete bilo što na usnice, napravite piling koji možete učiniti proizvodom koji je tome namijenjen, ali i običnim vlažnim ručnikom. Važno je samo da skinete taj površinski sloj odumrle kože kako bi usnice ostale glatke i spremne za nanošenje ruža.

Umjetne trepavice koje se vide 

Ako ste nanijeli umjetne trepavice i na kapku se vidi njihov rub, jednostavno posegnite za tušem za oči i prekrijte tu liniju. Ionako duge i guste trepavice najbolje izgledaju uz klasičan cat eye look.

T.K.
Foto: Getty Images i Dario Dunaj

Objavljeno: 20.02.2017. u 13:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p