VIJESTI

10 bizarnih beauty tretmana

Najčudniji tretmani iz cijelog svijeta...

Ako ste mislili da je depilacija vrućim voskom maltretiranje kakvo može izmisliti samo suvremena zapadnjačka glava, varate se! Žene za ljepotu pate po cijelom svijetu.


1. Engleska- tretman za kosu bikovom spermom
Hari's salon u Londonu nudi bikovu spermu kao regeneracijski tretman kose. Pomiješaju je s korijenom katere, Iranske biljke, a uvjereni su kako proteinska bomba njeguje obojanu, maltretiranu i naelektriziranu kosu!!!


2. Njemačka- kupka u pivu
Nekoliko njemačkih welness centara nudi ni više ni manje nego kupku u pivu. Topla i pjenušava, podsjeća na jacuzzi i cilj joj je meka koža. B vitamini, biotin i proteini iz piva čiste i hrane kožu, ali kako li samo mirišite nakon toga!?


3. Izrael- masaža zmijom
U Ada Barak Spa centru u Talmei Elazaru neotrovne vrste zmija koriste se za terapeutsku masažu. One koje su je iskušale tvrde da je genijalna, a zaposlenici koriste male vrtne zmije za lagano milovanje i veće vrste zmija za umirujući učinak. Umirujući???


4. Turska- pedikura ribom
Umjesto da eksfolijaciju nogu provede stručna osoba, u Turskoj Vaša stopala stave u posudu s vodom u kojoj pliva turski šaran koji jede mrtvu kožu sa stopala. Ovaj tretman se u početku koristio za liječenje psorijaze i ekcema, ali s obzirom na upitnu higijenu šarana, radije ga preskočite.


5. Japan- ptičji izmet na licu
Gejše i glumci u kabuki teatru su koristili slavujev izmet umjesto pudera. Enzimi i guanin su savršen eksfolijacijski tretman, dok visok udio nitrogena u slavujevom izmetu djeluje antibakterijski i uklanja mrtve stanice s lica. Danas više ne morate posjedovati slavuja, dovoljno je predbilježiti se na tretman puderom nastalim sterilizacijom i kompresijom izmeta.


6. Čile- puževa sluz
Reklamu za ovakvu kremu ste mogli vidjeti i kod nas! Puževa sluz navodno djeluje blagotvorno na našu kožu, a danas je sadrži sve veći broj krema. Sve je počelo kad su vlasnici farmi primijetili kako radnici koji rade s puževima imaju meke i nježne ruke.


7. Kina- akupunktura šalicama
Prije nekoliko godina Gwyneth Paltrow se pojavila u haljini golih leđa s neobičnim okruglim tragovima cijelom duljinom kralježnice. Ožiljci su rezultat akupunkture čašama koja se provodi tako da se čaše ugriju i prislone na leđa, što uzrokuje vakuum, za koji Kinezi stotinama godina vjeruju da potiče cirkulaciju i rebalansira unutarnju energiju. Iako je tretman navodno bezbolan, zapitajte se dvaput želite li takve tragove na leđima?


8. Austrija- detoksikacija gujavicama
Ako ste mislili da su pijavice nestale skupa sa srednjim vijekom, varate se! Usprkos zdravstvenim rizicima, male vodopije se i dalje koriste u austrijskim lječilištima i spa centrima. Njihov najveći celebrity fan je Demi Moore, koja vjeruje da pijavice detoksiciraju njenu krv (khm... molim?) i najviše ih voli na pupku. Bljak!


9. SAD- omatanje čokoladnim fondueom
Iako su čokoladni tretmani postali uobičajeni, u Hersheyu Pennsylvaniji prekrivaju vas slojevima i slojevima čokoladnog fondua, ali ne onog jestivog nego od kako oni samo kažu- „od kakaovog blata" koje sadrži antioksidanse i vitamine, održava mladolikost kože i poboljšava raspoloženje. Baš se pitam smije li se čokoladno blato i pojesti...


10. Meksiko- masaža kaktusom i piling tekilom
U duhu Meksika, spa tretman kaktusima uistinu uključuje masažu listovima kaktusa, dok piling tekilom zapravo uključuje ribanje margaritama dok se svi toksini i ini elementi ne istjeraju van. Morska sol iz margarita pruža minerale, limeta je osvježava dok tekila čisti. Ali i dalje ostaje nejasno čemu listovi kaktusa u cijeloj toj priči?

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 22.06.2009. u 21:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p