VIJESTI

10 najboljih filmskih lookova

Postoji jako dobar razlog zašto su vječni!

Za početak, uopće ne poričem da postoji jako puno dobrih filmskih make up artista koji su u stanju prekrasnu Charlize Theron doslovce pretvoriti u „Čudovište" ili Heatha Ledgera u Jokera. Ali nama nije cilj dodjela Oscara za najbolju masku, nego popis najboljih lookova koji su obilježili filmsko platno! Svaka žena mora priznati da je barem jednom nakon odgledanog filma pomislila „Da bar mogu izgledati poput nje!", a mi donosimo popis deset najboljih od najboljih.

Holly Golightly (Audrey Hepburn) u filmu Doručak kod Tiffanya

Pisati o filmskim lookovima, a ne započeti s Holly Golightly je grijeh! Njujorška it djevojka koja ima naviku jesti kroasane i piti kavu pred izlogom draguljarnice osvojila je srca svih žena jer je uvijek jednako neodoljiva: s tijarom, kečkama i ogromnim šeširom. Dobro joj pristaju i Wayfarerice, ali najbolje nosi mnogo crnog tuša na očima i pale pink usne. u isto vrijeme je nevjerojatno seksi i nevjerojatno prirodna, stoga nije ni čudo što je obožavamo!

                              

Djevojka (Marylin Monroe) u Sedam godina vjernosti

Kada bi se djevojke iz susjedstva izgledale poput nje, svijet bi bio mnogo ljepše mjesto. Zanemarimo li frizuru (koja je pedesetih bila u trendu, ali danas bi teško mogla proći), riječ je o savršenom ljetnom looku. Vrući dan u New Yorku ni ne možete provesti drugačije osim u društvu koraljnog ruža, crnog tuša, breskvastog rumenila i nespretnog susjeda s kata niže. A tu je i crveni lak koji ne izlazi iz mode!

                                 

Barbarella (Jane Fonda) u Barbarelli

Ok, priča je prilično plitka i smiješna. Ona se bori protiv zlih svemiraca i povremeno izgubi koji komad svemirskog odijela, ali to ćemo joj oprostiti jer spašava planet. Plava, razbarušena kosa s mnogo volumena, pritajene usne i velike izražajne oči u tipičnom stilu šezdesetih s mnogo bijelog sjenila i crnog tuša i danas inspiriraju djevojke.

                                

Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) u Nemilosrdnim gadovima

Špijunka nikada nije bila tkao lijepa! Diane Kruger izgledala je izvrsno u ulozi njemačke glumice koja je zapravo Saveznička špijunka. Cijeli look djeluje jako prirodno iako je riječ o crvenom ružu. Debele obrve su tu da upotpune dojam, a izostanak bilo kakvog drugog make up-a uistinu djeluje realno s obzirom da je ipak riječ o ratnom filmu. Osim toga, Diane je dokaz da se djevojke tankih usana ne moraju bojati tamnih ruževa.

                                      

Žena Mačka (Michelle Pfeiffer) u Batman Returns

Svaka čast Halle Berry, ali učinila si je medvjeđu uslugu preuzevši ulogu u filmu Catwoman (ako ga niste gledali- ni nemojte!). Michell Pfeiffer je s druge strane uspješno utjelovila tajnicu koja iz zbunjenog sivog miša postaje opaka gradska mačka. Stroge obrve, mačkasti crni smokey i crveni ruž i danas su make up koji plijeni pažnju. Još ako imate zelene oči poput nje... reći ćemo samo: „Mijauuu!"

                               

Nasa Springer (Clara Bow) u Call Her Savage

Divlja Clara Bow bila je oličenje ludih dvadesetih kako u filmskoj povijesti tako i u ovom filmu gdje glumi mladu Teksašanku koja istražuje obiteljsku povijest i usput krši mnoga pravila. Ima sve potrebno za lude provode: mala srcoliko našminkana usta, razmrljan smokey i bob kojeg je Clara nosila bolje do ikoga u povijesti! Ona možda izgleda poput lutke, ali jako dobro zna što radi.

                              

Ellen Graham (Veronica Lake) u The Gun for Hire

Undercover zabavljačica u noćnom klubu je zapravo fatalna žena oko koje su pucnjave itekako česte... Femme fatale je Veronica Lake koja je proslavila peek-a-boo look s dubokim razdjeljkom na stranu, crvenim senzualnim usnama i dugim trepavicama. ne znamo je li prije bila kokoš ili jaje i je li prije stvoren look ili Veronica Lake, ali do danas ga kopiraju na crvenim tepisima diljem svijeta. Uglavnom ne previše uspješno.

                                 

Juliette Hardy (Brigitte Bardot) u I Bog stvori ženu

Juliette je možda osamnaestogodšnje siroče, ali jako dobro zna iskoristiti svoje ženske čari. Brigitte Bardot je blistala u filmu s veoma seksi i zavodljivim lookom. Duga plava, poludignuta kosa, debela linija crnim tušem i ružičasti ruž su joj obilježili karijeru, kao i cijelu nadolazeću dekadu. Sorry Amy Winehouse, ali nisi mladoj Briggite ni do koljena.

                               

Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) u Scarface-u

Vjerujemo da je heroin chic nastao u ovom filmu. Glavni ženski lik je upravo Elvira, priležnica narko bossova kojoj droga nije ni malo strana (valjda jer je uvijek na dohvat ruke). Mlada Pfeifferica ju je savršeno utjelovila, počevši od mršave figure, savršenog boba, sivog smokeya i zagasitog ruža. A dodamo li stav „boli me briga što vi milite o meni" dobivamo savršenu heroinu.

            

Princeza Anna (Audrey Hepburn) u filmu Praznik u Rimu

Gracioznost i ženstvenost pršte iz svake sekunde ovog filma. Anna je ono što svaka žena želi biti- prpošna, sretna barem na jedan dan i dovoljno hrabra da kosu odreže kod muškog frizera kojeg vidi prvi put u životu. No jeste li znali da je upravo jednostavni look koji Audrey Hepburn nosi u filmu (breskvaste nijanse i crni tuš koji naglašava pogled) jedan od najtraženijih lookova za mladenke diljem svijeta? Vjerojatno zbog gore navedenih karakteristika.

                               

Borina Kopčić

 

Objavljeno: 23.04.2010. u 08:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p