VIJESTI

10 stvari koje svaka zaposlena žena treba imati u torbici

Bez ovih beauty pomagala ne idemo ni na kavu
bag 
Svaka od nas u svojoj torbici ima poneke beauty stvarčice bez kojih ne može, no ponekad nosimo i čitave kolekcije ruževa, sjajila i balzama za usne koje nikada ne koristimo. Umjesto da nosimo nepotrebne stvari i otežavamo si svakodnevnu rutinu, vrijeme je za proljetno čišćenje i organizaciju toaletne torbice sa stvarčicama koje je uvijek pametno imati sa sobom.

1. Ogledalo
Onaj grozan trenutak kad shvatimo da smo čitav dan provele s razmazanom maskarom ili potezom ruža na zubima lako je izbjeći kad uz sebe imamo kompaktno ogledalce. Još bolja opcija je kad vam se ogledalo nalazi unutar ambalaže pudera u kamenu kojim usput možete i popraviti masnu T zonu.

2. Vlažne maramice
Ako ste ikada imali bliski susret treće vrste s ptičurinom koja je baš taj tren odlučila olakšati se na vašem kaputu ili ste neprestano u žurbi i ne stignete pojesti ništa drugo osim sendviča s nogu, zasigurno prepoznajete važnost držanja vlažnih maramica u torbici. Idealne su za dezinfekciju ruku, brzinski popravak šminke, brisanje prašine na uredskom stolu, pa čak i brzinsko osvježavanje ako nakon posla žurite u teretanu. Odličan trik je kupiti baby vlažne maramice - bično su idealne za osjetljivu kožu i manje isušuju od običnih.
 
lipstick
3. Crveni ruž
Na dane kada se osjećate kao da vas je poplava izbacila, a vjerojatno tako i izgledate, crveni ruž je vaš najbolji prijatelj. Ništa vas ne može tako instantno osvježiti i prebaciti iz casual dnevnog u glamurozni noćni look - poput crvenog ruža. U konzervativnim radnim sredinama birajte ipak nešto blaže nijanse kojima ćete zadržati dozu decentnosti.

4. Balzam za usne
Da bi ruž lijepo prionuo na vaše usne, one trebaju biti hidratizirane. Zaposlene žene su često okupirane mnogim obvezama i zaboravljaju koliko je važno obilno piti vodu kroz cijeli dan pa već u vrijeme ručka imaju problem s vrlo suhim i dehidriranim usnama. Prva pomoć je dobar balzam za usne. Na kraju, ništa nije gore od osjećaja suhih usana koje zatežu već na pola radnog vremena, a balzama nema nigdje na vidiku.
 
eyes
5. Visine
Je li to grof Drakula ili ste to vi - teško je reći nakon osmosatnog gledanja u laptop. Srećom, možete izabrati da ne izgledate kao vampir ako u torbicu modro spremite i kapi za oči, poput Visinea, koje poništavaju crvenilo bjeloočnica. Odmah ćete izgledati svježije i odmornije. Kad bi samo izmislili i kapi uz koje se osjećamo svježije i odmornije na kraju radnog dana…

6. Dezodorans i mali parfemčić
Današnje perspektivne i ambiciozne žene žive u svijetu gdje nas posao može zadržati u radnoj spremi od ranog jutra do kasnih večernjih sati. Dezodorans i putno izdanje omiljenog parfema idealan su dodatak vašoj toaletnoj torbici jer će vas osvježiti u sekundi.
 
woman
7. Rašpica
Nažalost, nokat ne bira kad će puknuti, no jedno je sigurno: puknut će u najgorem mogućem trenutku, a ako ste posebno nesretni, vjerojatno ćete njime uspjeti i poderati najlonke. Šalu na stranu, rašpicu je pametno imati u toaletnoj torbici, pogotovo ako imate prirodne duge nokte.

8. Mentol bomboni ili žvake
Za brzinsko osvježavanje daha, mentol okus žvake ili bombona je odličan. Čak ako i nemate problem sa zadahom, nikad ne znate kad će vam u obroku biti servirano malo više češnjaka ili začina specifične arome, te je nakon obroka poželjno osvježiti dah, pogotovo ako radite posao koji zahtijeva komunikaciju s drugim ljudima.
 
woman 
9. Flasteri
Flasteri su ona stvar koju uvijek zaboravimo staviti u toaletnu torbicu, no kasnije se kajemo zbog ovog propusta. Osim za uobičajene stvari, flasteri su ženama posebno važni kad se na posao odvažimo nositi nove cipele ili sandale koje nam se negdje tijekom dana počnu neudobno urezivati u nogu. Vjerujte nam na riječ, kad vas počnu žuljati prekrasne, no tako neudobne sandale, bit ćete presretni što ste spremili nekoliko flastera u svoju toaletnu torbicu.

10. Šampon za suho pranje i četka
Ako imate problem sa kosom koja se pojačano masti, nećete preskočiti niti šampon za suho pranje koji dolazi kao spasioc u pravi trenutak. Ovo je posebno bitno u proljeće i ljeto kad smo zbog hormonalnih promjena skloniji pojačanom maščenju vlasišta, ali i pojačanom znojenju koje lako vizualno pokvari svaku frizuru.

J. S.
Foto: Pinterest, Vogue
Objavljeno: 09.04.2015. u 15:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p