VIJESTI

10 zastarjelih beauty pravila koja više ne vrijede

Ova pravila više ne slijedimo
woman  
Pogledate li evoluciju make upa kroz zadnjih nekoliko desetljeća, uočit ćete da svaka dekada ima svoja beauty pravila, trendy boje i načine aplikacije šminke koje uglavnom ostavljamo iza sebe pronalazeći neprestano bolje formulirane, ljepše i ugodnije proizvode i aplikatore kojima postižemo savršeni izgled. Nema ništa loše u tome: iz grešaka se uči, zar ne? Donosimo vam 10 zastarjelih beauty pravila koje smo zamijenili novih shvaćanjem moderne ljepote i stila.

Staro pravilo: Ako imate crvenu kosu, zaboravite na crvene usne.
Naravno da je crvenokosim ljepoticama dozvoljeno nositi i crvene ruževe - bitno je samo pogoditi pravu nijansu i ton crvene boje. Birajte tople tonove ruževa koji će komplimentirati svjetloputim damama poput Jessice Chastain ili Emme Stone.
 
emma
Staro pravilo: Za damski dojam, uskladite boju laka za nokte i ruža za usne.
Moderne dame itekako mogu iznijeti kontrastne i nimalo usklađene boje laka za nokte i ruža za usne. Ponoćno plava na noktima, a fuksija na usnama - ili obrnuto! Zašto ne?

Staro pravilo: Lijepa frizura je uvijek uredno stilizirana.
Ovo pravilo možda vrijedi još samo za vrlo konzervativne uredske sredine. Ukoliko ste mlađi ili imate ležerniju atmosferu na poslu, moderna frizura koja će najefektnije uokviriti vaše lice je svakako ona koja u sebi ima dozu chic razbarušenosti.
 
karlie
Staro pravilo: Tamni ruž postaruje.
Ukoliko je vaš make up tonalno dobro pogođen, tamni ruževi vas neće nimalo postariti. Birajte tamne ruževe koji u sebi imaju bordo, a ne čistu smeđu bazu, i prilagodite ostatak šminke činjenici da ste istaknuli usne. To najčešće znači dobar balans na gornjoj polovici lica - dobro definirane oči i obrve, te decentno korištenje proizvoda za konturiranje kojim ćete definirati linije lica.

Staro pravilo: Bitno je prilagoditi parfem svojoj dobi.
Tko kaže da osoba u zlatnim godinama mora nositi teške, staromodne cvjetne mirise karakteristične za bake, a ne uživati u lakim proljetnim notama modernih parfema? Ako ste djevojka od 20 godina koja se odlično osjeća s težim parfemom poput Diorova Poisona ili produžetak svoje osobnosti vidite u obliku bočice Lancomeova Tresora, za to sigurno postoji opravdan razlog. Uostalom, najbitnije je da se vi osjećate savršeno s parfemom svojeg odabira.

Staro pravilo: Visoki rep je rezerviran za odlazak u teretanu.
Visoki repovi su doživjeli veliki boom zadnjih godina, i ako se u svečanoj prigodi odlučite svoju dugu kosu zavezati u jednostavan stilizirani rep učvrščen elegantnom ukosnicom, zasigurno nećete pogriješiti.
 
rep
Staro pravilo: Puder je osnova svakog dobrog make upa.
Postoje make up lookovi koji jednostavno ne funkcioniraju dobro s matiranim, lutkastim izgledom lica zbog pudera koji ne dozvoljava da se vidi ni najmanja nesavršenost kože. U slučaju da idete na lagan proljetni look, a nemate većih nepravilnosti na licu, puno ćete više postići s dobrom toniranom, BB ili CC kremom koja će ujednačiti vaš ten, a opet vam lice ostaviti prozračnim i svježim.

Staro pravilo: Uvijek nosite samo one nijanse sjenila koje laskaju vašoj boji očiju.
Iako će teorija boja pomoći da vam se oči najbolje istaknu korištenjem laskavih nijansi, to ne znači da su sve ostale boje apsolutno zabranjene u vašoj make up torbici.
 
makeup
Staro pravilo: Zeleni korektor neutralizira crvenilo lica.
Iako je istina da zeleni korektor neutralzira crvenilo lica, on ipak ostavlja vrlo vidljiv pepeljast i neprirodan trag na našem licu kojeg je potrebno dodatno prekriti debelim slojem pudera. Ukoliko imate difuzno crvenilo na obrazima, radije odaberite puder toplijeg tona s gušćim prekrivanjem jer tople nijanse pudera također djeluju kao odličan neutralizator crvenila.

Staro pravilo: Nude ruževi pristaju svima.
Ne pristaju sve nijanse nude ruževa svima. Iako se generalno radi o bojama koje imitiraju boju naših usana, promašeni ton ili nijansa nude ruža može istaknuti sve nepravilnosti na našoj koži, učiniti da nam koža izgleda umorno, ili nas postariti. Ovo je posebno istina za nude nijanse s izraženim bež tonom, dok će nude nijanse s izraženim ružičastim tonom većini ljudi podići lice i osvježiti ga.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 28.04.2015. u 11:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p