VIJESTI

5 must have proizvoda za žene s masnom kožom

Očuvajte svoj make up svježim tijekom cijelog dana
skin 
Imate masnu kožu s koje skliznu svi proizvodi kroz nekoliko sati? Znamo da nije lako živjeti s ovim problemom. Cure koje nemaju doista masnu kožu uopće ne mogu razumjeti koje tegobe ovaj problem može donijeti jednoj djevojci.
 
Ne samo da vam s lica kroz dan sklizne čitav puder, već o kremastim rumenilima možete samo sanjati, a sjenila morate uvijek fiksirati puderom u kamenu da izbjegnete izgled pande kroz dan. Ne brinite: imamo pet fantastičnih prijedloga s kojima ćete balansirati rad svojih žlijezda lojnica i zadržati make up svježim cijeli dan.

Njegujte kožu: lagana hidratantna krema je obavezna
Unatoč tome što imate masnu kožu, znajte da će vam se bez adekvatne hidratacije koža samo još više mastiti kroz dan. Treba vam lagana hidratantna krema gel ili fluid teksture koja će vašoj koži vratiti vlagu, ali ne i zasititi je lipidima iz težih, hranjivih krema.
 
skin
Matirajući primer je obavezan
Vrlo masna koža najviše će profitirati od dobre podloge. Matirajući primeri sjajno zaglađuju pore, stvarajući svilenkastu podlogu za puder, i kontroliraju lučenje masnoće na koži.

Puder s dobrim prekrivanjem je vaš najbolji prijatelj
Danas imamo nove generacije pudera koje uz sjajno prekrivanje donose nevjerojatno laganu teksturu koja ne opterećuje kožu niti začepljuje pore. Cure s vrlo masnom kožom sklonije su komedonima, aknama i miteserima, te im za postizanje sjajnog i ujednačenog tena treba puder s dostatnim prekrivanjem kojeg ćete moći staviti količinski manje, a opet dobiti sjajan efekt na licu.
 
skin
Puder za fiksiranje
Vrlo masne zone lica, najčešće T zona, zahtijevati će dodatno matiranje puderom u prahu ili kamenu. Ukoliko nemate vidljivih nečistoća na licu, odlučite se za transparentne opcije koje će izgledati prirodnije od obojenih.

Papirići za matiranje
Na kraju, cure s masnom kožom profitirati će i od papirića za matiranje koji upijaju višak masnoće s lica jednostavnim pritiskom uz kožu. Njih je jednostavno ponijeti sa sobom u torbici kako biste popravili svoj make up bilo gdje tijekom dana i očuvali make up.

Jelena Skendžić
Foto: Pinterest
Objavljeno: 01.04.2015. u 16:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p