VIJESTI

5 najčudnijih fitness trendova

Neobični način da se konačno pokrenete
fitness

Ako je vjerovati novim fitness trendovima, klasični treninzi više nisu u modi. Diljem svijeta, a pogotovo u Zapadnoj Europi i Americi, neprestano niču nove varijacije vježbanja koje se radikalno odmiču od standardnih vježbi snage i kardiovaskularnih programa. Sati u teretani na monotonim spravama očito više nisu zanimljivi vježbači(ca)ma novog doba koji od treninga traže brze rezultate - i ludu zabavu.
 
voga Juliet Murrell, trenerica voge sa svojim vježbačima

Voga
Voga kombinira klasične joga pokrete s tzv. vogue pokretima koje je 1980ih popularizirala Madonna. Ovaj način vježbanja tijelu priskrbljuje sve beneficije standardnog joga treninga, ali uz malo više zabave jer se na ovim satovima neprestano vrte dobre stare disko pjesme koje pušta zaduženi Voga DJ.

24
Ovaj visokointenzivni trening idealan je za sve one koji imaju višak energije i manjak vremena. Naime, ova vrsta treninga sastoji se od 6 ključnih pokreta koje ponavljate koliko god možete, traje samo 24 minute, a navodno daje rezultate ekvivalentne 60-minutnom joggingu.
 aquallure

AquAllure - bicikliranje u vodi

AquAllure uključuje bicikl i bazen - istovremeno. Ovaj jedinstveni način vježbanja koristi prirodni otpor vode kako bi standardno bicikliranje učinio ponešto težim i izazovnijim.

Speedflex 30

Speedflex način vježbanja koristi specijalni hidrauličke uređaje kako bi umanjio nakupljanje mliječne kiseline u mišićima nakon vježbanja. Vježbanjem na hidrauličkim mašinama koje se baziraju na visokointenzivnom kardiovaskularnom treningu, potrošit ćete do 800 kalorija u samo 30 minuta.

Ballet BeFit
Rachel Withers koreografkinja je koja stoji iza ovog zabavnog programa koji miješa tradicionalne baletne pokrete s onima iz modernog plesa. Ballet BeFit program sjajno jača muskulatoru tijela, ali u sebi sadrži i kardio elemente.

J. S.
Foto: PR, Instagram
Objavljeno: 01.02.2015. u 13:00
Tagovi: fitness

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p