VIJESTI

5 namirnica iz torbica vitkih žena

Fit žene znaju što treba grickati kad su gladne
fit

Mislite da vitke žene imaju zavidnu liniju zato što ne jedu apsloutno ništa vrteći se u krugu kalorijske restrikcije i gladovanja? Mislite krivo. Mnoga istraživanja pokazala su da mnoge vitke žene, suprotno ovom stereotipu, svoju vitku liniju mogu zahvaliti upravo učestalom grickanju zdravih namirnica.

Prva namirnica na ovoj listi svakako je voće.
Kad smo gladni, šećer u krvi ima tendenciju pasti izazivajući osjećaj malaksalosti i slabosti. Riješenje se nalazi u voćkama koje su redom bogate vitaminima i vlaknima, i siromašne kalorijama.
 
fit
Ako niste fan voćnih salata, svakako isprobajte smoothieje. Čak ako i ne volite okus voća, u smoothiejima ćete ga lako prilagoditi koristeći mješavine voća po želji, rižino ili bademovo mlijeko, med, chia sjemenke i ostale dodatke koji nutritivno vaš smoothie mogu samo obogatiti čineći ga idealnim međuobrokom.

fit 
Orašasti plodovi nisu toliko siromašni kalorijama, ali imajte na umu da se radi o zdravim kalorijama bogatima nutrijentima, i da su veoma zasitni. Birati možete između oraha, indijskog oraščića, badema, lješnjaka, pistacija, brazilskog oraha i sličnih varijacija koje će vaš organizam obogatiti vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.

Na tržištu postoji mnogo opcija sirovih pločica od sušenog voća, sjemenki i orašastih plodova, a svoju pločicu možete pokušati izraditi i sami. U sastavu kupovnih proizvoda pripazite da je pločica bez dodanog šećera i ostalih nezdravih zaslađivača, a preferirajte birati one koje u sebi imaju cjelovite sirovine i sladila s niskim glikemijskim indeksom - poput agavinog sirupa.

fit 
Već i ptice na grani znaju da je hidratacija organizma izuzetno bitno pa vas na to nećemo posebno podsjećati. Zeleni čaj izvor je antioksidansa koji djeluju protektivno i regenerativno na organizam pa svoju popodnevnu kavu slobodno zamijenite njime. Organizam će vam dugoročno biti veoma zahvalan.

J. S.
Foto: Instagram
Objavljeno: 15.02.2015. u 09:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p