VIJESTI

5 pogrešaka koje rade sve dugokose žene

Dobrim savjetima do zdrave i duge kose
hair
 
Duga kosa ukras je ženine glave - s ovom bi se tezom vjerojatno složile baš sve dugokose dame jer, budimo iskreni na tren, dugu kosu uopće nije jednostavno niti jeftino održati u sjajnom izdanju.
 
Potrebno je investirati u dobru njegu, dobre proizvode za oblikovanje i stiliziranje kose, dobre četke i češljeve, kvalitetne elektroničke uređaje poput pegle i figara, frizera od povjerenja itd. Ukratko, ako niste sretnica kojoj je dovoljno oprati i osušiti kosu za savršenu frizuru, znate da bismo ovu listu mogli nastaviti. Međutim, ako i jeste u toj skupini sretnih dama koje se minimalno trude oko kose, a pogotovo ako imate 'tešku' kosu koju je dovesti u red ravno misiji na Mars, ponekad sigurno griješite i time štetite svojoj predivnoj dugačkoj kosi koju se trudite očuvati dugom. Evo grešaka koje sigurno radite!
  
hair  
1. Raščešljavate mokru kosu
Osim ako to radite vrlo oprezno i s češljem široko razmaknutih zubaca, češljanje mokre kose trebali biste izbjegavati jer time doslovno čupate i razvlačite kosu, oslabljujući je čitavom dužinom i lomeći vrhove.
  
2. Ne koristite šampon za suho pranje na svježe opranoj kosi
Ako mislite da je šampon za suho pranje kose rezerviran samo za vidljivo masnu kosu, propuštate sve blagodati koje bi mogao dati vašoj svježe opranoj kosi. Lagano i strateški nasprejan po svježe opranoj kosi, ovaj će proizvod svima dati volumen i teksturu točno tamo gdje je trebamo - a to znači bolje frizure!
  
hair  
3. Vježbate s kosom u repu
Za dugokose vježbačice bolja opcija od kose u repu svakako je kosa u visokoj punđici. Naime, vrhovi kose koji dotiču vaša znojna leđa i vrat rade dvostruku štetu: iritiraju kožu i čine je osjetljivijom na razvoj prištića ako ste tome skloni, te bespotrebno prljaju kosu čitavom dužinom.
 
4. Koristite lak s jakim učvrščivanjem prije termičkog stiliziranja kose
Prije toplinskog oblikovanja kose nikako ne koristite lak s jakim učvrščivanjem već onaj koji će kosu ostaviti dovoljno fleksibilnom za raščešljavanje. Slijepljena i kruta kosa u kombinaciji s peglom ili figarom nikako nisu dobra ideja.
  
hair 
5. Ne skraćujete kosu čak niti kad uočite ispucale vrhove
Pogreška za koju su krive apsolutno sve žene koje pod bilo koju cijenu žele još dužu kosu: odgađate pravovremeno šišanje. Ukoliko ste 'krivi' za ovu grešku, samo riskirate da vam se stanje s kosom progresivno pogorša te da pri sljedećem posjetu frizeru morate odrezati još više kose.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 30.09.2015. u 12:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p