VIJESTI

5 pravila za osjetljivu kožu

Ove korake morate poduzimati

Osjetljiva koža svojim vlasnicama itekako zadaje glavobolje jer crvenilo, osipi i svrbež se javljaju na gotovo dnevnoj bazi, a uz sve to, većina dekorativne kozmetike postaje daleki san i čista fantazija.

Neke žene se mogu zadovoljiti jeftinom kozmetikom koju dijele sa sestrom, ali vi to definitivno ne bi smjeli činiti. Radije poslušajte naše savjete!

1. Testirajte

Kada kupite novi proizvod suzdržite se da ga namažete na cijelo lice. Malu količinu nanesite na podlanicu i pričekajte 48 sati da vidite hoće li se pojaviti crvenilo ili upala. Znamo da nije zabavno čekati s nanošenjem novog proizvoda, ali ovako smanjujete rizik.

2. Čitajte


Koristite proizvode koji sadrže kamilicu, vitamin E, pro-vitamin B5, ulje kokosa... sve su to hipoalergeni sastojci koji rijetko izazivaju reakcije. Ako niste sigurni, konzultirajte se s dermatologom.

3. Čistite

Barem dva puta na dan! Sigurno mislite kako osjetljivoj koži ne treba toliko (mal)tretiranja, ali morate je držati čistom kao i sve druge tipove kože. Koristite blaga sredstva i mlaku vodu, i kožu ne trljajte nego tapkajte ručnikom.

4. Perite


I to svoje make up kistove! Znamo da volite svoju prijateljicu, ali svoju šminku čuvajte samo za sebe- nikad ne znate kako će vaša koža reagirati nakon što je netko drugi svojim kistom prešao preko vašeg pudera. Svaki tjedan sve spužvice i četkice operite blagim sapunom ili šamponom i dobro osušite.

5. Mijenjajte

Jastučnicu mijenjajte minimalno jednom tjedno i neka bude od svile ili satena. Razlog tome je jednostavan- manje upijaju bakterije i masnoću koja se s kose prenosi na jastučnicu, a zatim na lice.

 

B.K.

foto: thefashionspot.com

Objavljeno: 12.01.2011. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p