VIJESTI

5 pravila za savršen make up ispod naočala

Nosite li naočale, ovi savjeti su kao stvoreni za vas
glasses 
Tek rijetke sretnice među nama mogu se pohvaliti savršenim vidom, no većina nas mora nositi neki oblik korektivnog pomagala za oči. Srećom, dani staromodnih i neuglednih naočala su iza nas. Ako umjesto leća preferirate naočale, ili naprosto ne možete iz zdravstvenih razloga nositi leće, vjerojatno ste i same primijetile da vaš make up prije i poslije naočala ne izgleda isto. Ukoliko ste ponosna nositeljica ovog dodatka, trebat ćete primijeniti određene trikove da vaša šminka zadrži svoju efektnost i izražajnost na licu.

Sačuvajte jarke boje za usne. Osim ako vaše naočale imaju prilično veliku površinu stakala koja dozvoljavaju da se veliki dio vaših očiju i kapaka vidi, nemojte se truditi šminkati u jarkim bojama koje ionako neće doći do izražaja. Umjesto na očima, jarke boje koristite na usnama.
 
makeup
Koristite vodootpornu maskaru. Ako ste sretnica s dovoljno dugačkim trepavicama, trebate biti spremni da se dio vaše maskare redovno preslika na stakla vaših naočala. Umjesto klasične, probajte vodootpornu verziju maskare koja se neće tako lako precrtavati.
 
makeup
Održavajte obrve savršeno oblikovanima.
Obrve privlače mnogo pozornosti na oči što nažalost znači da će se neodržavane i neuredne obrve gotovo uvijek jako primijetiti, i istovremeno odvlačiti od ljepote vaših očiju. Obrve redovno oblikujte pazeći da ih ne istanjite previše jer bi okviri vaših naočala, pogotovo ako su tamni i debeli, mogli posve odvući od izražajnosti vašeg lica.
 
makeup 
Budite hrabri s eyelinerom. Make up artistica Bobbi Brown predlaže povlačenje eyelinera duž linije trepavica na način da linija bude vidljiva čak i dok nosite naočale. Druga opcija je izvlačenje linije u ovisnosti o debljini okvira: deblju liniju izvlačite ako imate tanke okvire, a tanju ako imate masivne, oldschool okvire. Kombinirajući eyeliner i debljinu okvira na ovaj način, izbjeći ćete nedovoljnu, odnosno pretjeranu izražajnost oka, i balansirati cijelo lice.
 
makeup
Birajte dugotrajne formule. Ako imate masniju kožu, vjerojatno primjećujete da vam se make up nerijetko posve izbriše s onog dijela kože gdje vam sjedaju naočale. To znači da biste na području oko očiju i nosa trebali koristiti postojanije formule koje neće tako lako skliznuti s lica. Dodatno, svoju šminku na ovim izloženim područjima možete i lagano fiksirati transparentnim puderom koji će produljiti trajnost vašeg make upa za nekoliko sati.

J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 09.03.2015. u 14:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p