VIJESTI

5 stvari koje morate odmah izbaciti iz kupaonice

Jeste li sigurni u vlastitom domu?
beauty
 
Kupaonica nije samo mjesto gdje se odlazimo istuširati prije počinka: to je naše malo mjesto relaksacije, SPA zona i komadić kozmetičkog raja u kojem svakodnevno provodimo vrijeme rezervirano samo za uživanje i uređivanje.
 
Ipak, jedna stvar može narušiti istinsko uživanje u vremenu koje posvećujemo samo sebi: nered i gomile stvari spremnih za bacanje u smeće. Ne samo da nam smetaju jer nam zauzimaju dragocjen prostor, već su i potencijalni izvor zdravstvenih opasnosti. Vrijeme je da se pozdravite s nepotrebnim detaljima i svoju kupaonicu ponovno učinite mjestom po mjeri prave beauty hedonistice.
 
Stare spužvice za kupanje
Stare spužvice za kupanje leglo su bakterija koje se su njima razmnožile zahvaljujući konstantnom pritoku vode - idealnog medija za razvoj bakterija.
   
makeup 
Kozmetika koju niste koristili već godinu dana
Ukoliko određenu kremu ili serum niste taknuli godinu dana, postoji velika vjerojatnost da niti nećete. Uostalom, rok trajanja većine kozmetičkih proizvoda je oko godinu dana pa biste si s proizvodom koliko toliko stoji nekorišten mogli napraviti više štete nego koristi.
 
Kozmetika koja je promijenila teksturu, boju ili miris
Čak ako i nije formalno istekao rok trajanja, sve kozmetičke pripravke koji su promijenili teksturu, boju ili miris morate odmah baciti jer riskirate iritaciju ili alergijsku reakciju.
  
beauty 
Stari zastori za tuširanje
Zastori za tuširanje koje svakodnevno izlažete vodi, a ne sušite na zraku odmah nakon korištenja, trebali bi se mijenjati relativno često. Ukoliko su vam dijelovi zastora već požutjeli od starosti, vrijeme je za promjenu.
 
Lijekovi bez vidljivog otisnutog roka trajanja
Kutijice lijekova uglavnom nam zauzimaju prostor u medicinskom ormariću pa ih stoga često bacamo odmah čim otvorimo lijek, no na njima se najčešće nalaze i datumi koji označavaju vrijeme proizvodnje, odnosno rok trajanja. Ukoliko niste sigurni koliko je star, svaki lijek biste trebali zamijeniti novom i ispravnom dozom.
 
J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 20.11.2015. u 13:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p