VIJESTI

5 trendovskih frizura

Koje trendove s modnih pista ćemo nositi?

Da na modnim pistama Londona, Milana, New Yorka i Pariza često viđamo prekrasne, ali potpuno nenosive frizure poznata je stvar! Ove sezone su, zbog recesije ili zdravog razuma, ipak prevladali mnogi nosivi trendovi koji bi uskoro mogli svoje mjesto pronaći i na vašoj glavi.

1. Punđice s pomakom

Najjednostavnija frizura u povijesti dobila je makeover: umjesto da samo rep zamotate oko svoje osi, možete kao Armanijevi modeli nositi omotanu pletenicu pomaknutu na jednu stranu glave ili kao manekenke Euna Jonga raspoređenu više u širinu, nego u visinu. Punđe za ovu sezonu predlažu i Issa te Rodarte, dok ih Bottega Veneta nosi nisko na zatiljku uz mnogo wet look gela, a Christian Lacroix je kroz punđe provukao prošlosezonski trend- pletenice!

                                        

2. Tekstura u kosi

Tekstura se ovaj put ne odnosi na kozmetički proizvod, nego na frizure! Umjesto pegli, frizeri su zgrabili cik-cak škare i u slučaju Givenchy-a (mal)tretirali samo donji dio kose, dok su gornji dio zalizali. Karl Lagerfeld je teksturiranu kosu odmaknuo s lica ukosnicama, a Calvin Klein skupio u punđu.

                                        

3. Rock chic

Rockerski chic ove jeseni pokazao je sva svoja lica ležerne opuštene pramenove iz sedamdesetih (Anna Sui, Chanel) ili punkerski look osamdesetih (Twenty8Twelve). Bitno da vam je kosa njegovana i zdrava, osušena na zraku uz eventualno malo gužvanja prstima radi dojma i nipošto ne težite savršenstvu.

                                         

4. Jessica Rabbit

Razdjeljak na stranu i čvrsti uvojci bili su in 40-ih godina prošlog stoljeća, a ostali su „in" do danas. Idealni su za dugu njegovanu kosu i glamurozne izlaske bez obzira odlučite li se za opušteniju varijantu od Chloe ili onu strogu Alessandra Del'Acque.

                                         

5. Natapirano tjeme

Nosite ga uredno, s gornjim slojem kose zalizanim gelom. Možete natapirati puno (Moschino) ili malo manje za svakodnevne prilike (Badgley Mischka). Alexander Wang svojim manekenkama je kosu raspustio dok su je ostali skupili u punđe, a vi odaberite koja varijanta trenda koji dodaje višak centimetara na pravom mjestu vam se najviše sviđa!

                                         

Borina Kopčić

Objavljeno: 02.11.2009. u 21:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p