VIJESTI

5 trikova do boljeg izgleda na fotografijama

Ovih blagdana svi želimo pregršt dobrih fotografija
photo
 
Svi dobro znamo tu horor priču u kojoj se čitavo brdo vaših fotografija, koje prikazuju točno koliko ste ustvari nefotogenični, generacijama povlače po stolovima obiteljskih zakuski dok se vi crvenite i u sebi molite za potres ili neku drugu elementarnu katastrofu koja bi pozornost skrenula s vaših papreno rumenih obraza. Ovih blagdana više ne morate brinuti o lošim pozama na fotkama: donosimo vam top savjete kako na svakoj slici izgledati fantastično.

Znajte koja strana lica vam bolje izgleda na fotografijama
. Svi mi obično imamo jednu stranu lica koja izgleda bolje na fotografijama, a prema tvrdnji fotografkinje Garance Doré, to je obično lijeva strana. Prije važnog događaja slikajte se iz nekoliko različitih kuteva i uočite koja strana lica vam na fotografijama izgleda bolje kako biste izbjegli neugledan izgled kojeg ćete se s nelagodom prisjećati barem jednom godišnje dok prelistavate albume.
 
photo 
Na grupnim fotografijama nikada ne stojite tako da je vaše lice u prvome planu. Naravno, nitko ne želi izgledati kao da ima najveću glavu u društvu pa je ovaj savjet itekako logičan.
 
Pri fotografiranju čitavog tijela, osoba koja fotografira bi trebala zauzeti poziciju koja je niža od pravocrtne, odnosno slikati vas iz pomalo pogrbljene perspektive jer će vam na taj način noge izgledati izduženije i elegantnije. Tko to ne želi?
 
photo
 
Nikad, ali baš nikada glavu pred fotoaparatu ne pozicionirajte potpuno frontalno. Lagano zakrenuta glava i koketan pogled u kameru mnogo su laskaviji od frontalne perspektive.
 
Na kraju, pokušajte izbjeći neugledno smijuljenje u fotoaparat - nitko ne želi vidjeti čitavo vaše zubalo, a kamoli zubno meso! Umjesto toga, pokušajte usne tek lagano razvući u zagonetni osmjeh i zapamtite - bitno je smijati se i očima. Ukoliko ste neraspoloženi, te se smijete samo usnama, nikada nećete izgledati prirodno na fotografiji.
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 23.12.2015. u 12:26

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p