VIJESTI

5 zakona privlačnosti koji stvarno djeluju

Jednostavnim pravilima do fatalne privlačnosti
couple 
Svi želimo biti privlačan osobi koja nam se dopada, no vjerujte nam na riječ, nije sve u izgledu. Naše kretnje, gestikulacija, ton glasa ili miris samo su neke komponente koje su odabraniku ili odabranici našeg srca potencijalno privlačne. No, jeste li ikada razmišljali o detaljima koji čine razliku? Donosimo vam 5 znanstveno dokazanih zakona privlačnosti.

Nosite crveno
Crvena boja muškarcima je vrlo privlačna. Jedna studija pokazala je da će ženu koja nosi crvenu majicu, za razliku od bijele, čak 56 posto muškaraca više pozvati na spoj. Ova povezanost crvene boje i percepcije atraktivnosti osobe očigledno ima evolucijske temelje jer je korištenje crvenih nijansi u svrhu uljepšavanja zabilježeno već prije nekoliko tisuća godina te stoga zaključujemo kako crvena boja ima dugu i uspješnu zavodničku tradiciju.

On voli crveno, ali ne i na usnama
S druge strane, zanimljiva je i činjenica da muškarci, naspram crvene boje na usnama, preferiraju neutralne, odnosno ružičaste tonove na usnama, pokazala je druga studija. Razlog za ovakvu preferenciju nije specificiran, no sumnjamo da ima neke veze s činjenicom da većina muškaraca ne voli crvene tragove ruža na svojem licu.
 
makeup 
Svi vole volumen u kosi
Ova informacija vas zasigurno neće začuditi jer na kraju i same tako razmišljamo: spram tanke i mlitave kose, mnogo je ljepša duga, bujna i gusta. Iako nismo svi blagoslovljeni poželjnom kvalitetom kose, srećom danas na tržištu postoje brojni preparati koji nam pomažu da na kosi barem ostvarimo dojam bogate teksture.
 
Miris je itekako bitan
Kad birate parfeme, preferirajte puderaste mirise, sugerira se u istom istraživanju. Cvjetni mirisi, vanilija i amber, kao i korijen irisa mirisne su note koje djeluju vrlo ženstveno i seksepilno na koži.
 
scent
Ne zaboravite na osmijeh
Zvuči kao klišej, no istina je - prijateljski nastrojena i nasmiješena žena seksualno je privlačnija od ozbiljne žene koja može djelovati nezainteresirano čak i ako to nije.

J.S.
Foto: Pinterest, Jure Perišić

Objavljeno: 27.06.2015. u 00:00
Tagovi: parfem, ruž, crvena boja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p