VIJESTI

8 beauty odluka

Sve ih znamo, ali rijetko tko se pridržava!

Uoči nove godine analiziramo, zaključujemo i donosimo odluke. Više neću pušiti. Zvat ću mamu jednom dnevno (i neću kolutati očima čim vidim njeno ime na zaslonu). Neću tračati. Bit ću iskrena. Malo sutra! Većina ljudi ne izdrži ni do veljače! Čim se raskite borovi, vrati svakodnevica i stres, zaboravljamo na sve odluke donesene krajem prosinca! Neke odluke bi ipak trebalo uzeti u obzir. Npr. ovih osam koje će nam pomoći da uvijek izgledamo najbolje moguće.

1. Dovoljno ću spavati

San okrjepljuje tijelo i um, tako da budite sigurni da svake noći odspavate 6 do 8 sati. Ako osjetite da ste umorni, odrijemajte popodne. Iako se čini neostvarivim, popodnevni san ne morate preskakati preko tjedna. Umjesto da idete van na ručak, naručite u ured ili ponesite hranu sa sobom. Zatvorite vrata i odrijemajte desetak minuta. Takav kratki predah čini čuda za produktivnost i dobro raspoloženje. Ne zaboravite namjestiti alarm!

2. Prestat ću pušiti

Ovaj put za ozbiljno! Pušenje uzrokuje rak, srčane bolesti, ovapnjenje žila, smanjuje imunitet, ten djeluje isprano, nokti i zubi su žuti, dobivate bore oko usta i očiju a kosa i odjeća smrde po dimu... Osim toga, umjesto da trošite 20 kuna na kutiju dnevno, razmislite kakve sve parfemčiće, kremice, tretmane i krpice si možete priuštiti mjesečno za taj isti iznos. Isprobajte flastere, hipnozu i društvo nepušača!

                                     

3. Počinjem hodati

Cijeli dan sjedite pred kompjuterom? Samo 30 minuta hodanja pod pauzom, prije ili nakon posla djeluje pozitivno na figuru!  Osim što troši kalorije žustra šetnja smanjuje stres, a i rizik od kardiovaskularnih bolsti. Ako stvarno nemate vremena (a znamo da imate), u šoping i po namirnice idite same i jurite od trgovine do trgovine!

                                       

4. Piti ću dovoljno vode

Dobrobiti vode su nebrojive: čisti tijelo od toksina, najbolje utažuje žeđ, sprječava dehidraciju kože i organizma... Osam čaša vode na dan čini čuda za organizam, a umjesto da brojite, jednostavno odredite dozu (npr. bocu od pola litre) koju morate popiti tri puta (ili šest puta, ili 12 puta, ovisno o dozi) na dan.

                   

5. Prestat ću se žbukati

To ne znači da ćete u potpunosti prestati koristiti make up, samo da više nećete pretjerivati! Trebaju li vam uistinu svako jutro tri sloja maskare, dvije vrste pudera, highlighter, rumenilo, bronzer, ruž, olovka i sjajilo. Ne. Dovoljno je barem višestruko manje. I uvijek se šminkajte smiješeći se, jer istraživanja kažu da žene koriste mnogo manje dekorative ako se šminkaju s osmjehom na licu!

                                    

6. Izaći ću iz rutine

Imate isti friz kao i na maturi (a od mature je prošlo više od dvije godine)? Uvijek nosite samo sivo/zeleno/smeđe sjenilo? Vrijeme je da izađete iz rutine! Prisilite se na promjenu! Promjena boje kose, šišanje vrhova i eksperimentiranje s bojama u make up-u mogu učiniti čuda za samopouzdanje i dobar izgled. Ne morate odmah svoju dugu kosu ošišati na pixie, ali ako je uvijek nosite u repu- raspustite je i stavite rajf. Sitnice ponekad čine razliku!

                                

7. Posvetit ću se svojoj koži

Bez obzira na to koliko ste umorni, koliko tekila popili i koliko lijeni bili, uvijek, ali baš uvijek očistite lice prije spavanja! Da bi koža bila blistava morate biti konzistentni, jer samo tako akne, bore i crvenilo mogu nestati. ako imate problematičan ten, posjetite dermatologa, ako nemate, sami odaberite njegu koja vam odgovara. I držite se plana! Ne zaboravite svako jutro na kremu sa zaštitnim faktorom.

                    

8. Više ću se smijati

Da, recesija je. Možda ste ostali bez posla, a kredit visi nad glavom. Možda ste pali godinu na faksu... Svima je kriza, ali to nije razlog da se ne smiješite. Sjetite se samo koliko je ugodnije kupovati, ako je prodavačica nasmijana i pristupačna. Isto vrijedi i za vas, jer osmjeh otvara sva vrata. Odbacite napokon professional bitch stav. Osim toga osmjehom motivirate svoju okolinu, koja onda svoju pozitivu prenosi na vas. I svi imaju koristi. Zato redovito idite zubaru, da vaš osmjeh bude najljepši mogući!

                                    

Borina Kopčić

Objavljeno: 01.01.2010. u 16:40
Tagovi: Make up, preparativa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p