VIJESTI

8 koraka do zavodljivih orijentalnih očiju

Nadahnuće mističnim istokom pretočite na lice
eyes
Orijentalni ili arapski make up uvijek nas je oduševljavao svojom preciznošću, vibrantnošću boja i sposobnošću da nevjerojatno transformira oči. Moderne Arapkinje koje zbog vjerskih razloga nose pokrivala poput hiđaba, veliki akcent stavljaju na lice i make up, pa ni ne čudi da je njihov make up uvijek jako elaboriran i da su od svakodnevnog šminkanja napravile pravu malu umjetnost.


1. Ukoliko želite rekreirati orijentalne oči, trebate pripaziti na nekoliko stvari. Za postizanje dojma mačkastih istočnjačkih očiju trebat će vam dosta šminke, najčešće u kontrastnim i jarkim bojama, koje jako naglašavaju svaku pigmentacijsku nepravilnost na koži. Ako imate prištiće ili hiperpigmentacije, i ne pokrijete ih adekvatno, jarke boje na očima će samo privući pozornost na njih. Treba vam dobra baza koja će vaš ten učiniti gotovo savršenim pa investirajte u kvalitetnu podlogu.

makeup
2. Konturirajte. Jaki make up na očima će naprosto zahtijevati i određenu dozu konture kako bi lice djelovalo balansirano. Umjereno koristite i luminozni bronzer koji će vam dati dozu zdravog sjaja i preplanulosti.
 
eyes
3. Obvezna je i baza za sjenilo. Naime, pigment iz sjenila se mora dobro prihvatiti za kapke pa je bitno da mu osigurate adekvatnu podlogu.
 
eyes
4. Boje sjenila birate posve proizvoljno. Iako mnoge Arapkinje preferiraju upečatljive lookove s puno boja, vi se ne morate voditi tom idejom već slobodno rekreirajte i posve neutralni look na očima. Ono što je ipak bitno je da je boja koju odaberete bude vidljiva na očima pa koristite sjenila sa zadovoljavajućom razinom pigmenta u sebi.
 
eyes
5. Prepoznatljiva karakteristika orijentalnog make upa na očima je svakako tzv. cut crease. Radi se o relativno oštroj liniji pregiba kapka koja je nekoliko nijansi tamnija od ostatka make upa i koja imitira sjenu pregiba čineći oči dramatičnima i izražajnima.
 
eyes
6. Ta linija ipak nije vidljiva kao linija sama po sebi već se gotovo neprimjetno stapa s ostatkom make upa. Dakle, za postizanje dobrog orijentalnog make upa uspješno blendanje šminke je imperativ. Prijelazi ne smiju biti grubi niti vidljivi već se boje make upa moraju gradijentno pretapati jedna u drugu.
 
eyes
7. Neizostavni dio ovog looka zasigurno je i korištenje eyelinera. Linija ovdje nije suptilna niti suviše tanka već, dapače, vrlo debela i dugačka. Da bi ovaj make up funkcionirao, linija mora biti vrlo precizna pa nabavite eyeliner koji je crn, pigmentiran i koji dolazi s praktičnim tankim kistićem.
 
eyes
8. Umjetne trepavice su šlag na torti orijentalnog make upa. Premda one nisu obavezni dio ovog looka, imajte na umu da će ga upravo one savršeno zaokružiti i učiniti ga autentično orijentalnim, pogotovo ako su vaše prirodne trepavice slabe i svijetle.

face
 
Pogledajte kako našminkati oči inspirirane Orijentom:
 
 
J. S.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.02.2015. u 15:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p