VIJESTI

9 načina kako njegovati područje oko očiju

Samo treba znati kako!

Grozite li se i same pomisli da jednog dana koristite injekcije botoksa kako bi izbrisali bore oko očiju ili još uvijek niste sigurni kako prevariti majčicu prirodu i izgledati što bolje bez kirurških tretmana, donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih možete izbjeći bore oko očiju. Koža oko očiju je iznimno tanka i veoma često se bore pojave najviše na tom području koje često zaboravimo namazati, grubo trljamo kako bi skinuli maskaru i zanemarujemo sve dok ne dođe 5 do 12.

1. Pokrijte svoje oči

I to najvećim sunčanim naočalama koje možete pronaći. Neka naočale lijepo prianjaju uz lice kako bi područje oko očiju bilo što manje izloženo suncu, a na etiketu potražite oznaku UV 400.

2. Zavolite antioksidanse

Svakog jutra i bez iznimke koristite kremu za područje oko očiju koja sadrži antioksidanse koji će vas zaštiti od zagađenja, ali i sunca (ukoliko ima SPF). Birajte sastojke kao što su zeleni čaj, bobičasto voće i sl.

3. Koristite retinol

Retinol klinički dokazano potiče prirodnu proizvodnju kolagena i samim time smanjuje bore. Malo kremice s ovim sastojkom svaku večer učinit će vašu kožu blistavom ujutro, ali pripazite da pakiranje kreme bude neprozirno- tako se retinol najbolje čuva od kvarenja.

4. Pametno spavajte


Dodajte još jedan jastuk. Lagano povišenje sprečava nakupljanje tekućine oko očiju i natečenost ujutro.

5. Ne pretjerujte

Ako piše da stavite samo nekoliko kapi seruma, onda to i učinite jer sve više od propisanog može imati kontraefekt. Razmišljajte ovako: povrće je dobro za vas, ali postoji određena količina rajčice koju možete pojesti bez da vam bude zlo. Slično je i s kožom.

6. Čitajte sastojke

U moru sastojaka lako se izgubiti pa potražite oznake GABA i DMAE koji učvršćuju kožu.

7. Koristite primer


Puder vam se uvlači u borice. Dok ih se ne riješite koristite primer koji zaglađuje kožu i onemogućuje nakupljanje pudera.

8. Oprezno s korektorom

Nemojte birati presvijetli korektor samo kako bi prikrili tamne podočnjake niti polažite svoje nade u masne i teške teksture. Masni korektori će se uvući u bore, a svijetli će skrenuti pažnju na problematično područje.

9. Iskoristite šminku

Izbjegavajte sve što sjaji i bliješti ujutro dok ste natečeni, jer takav make up će samo skrenuti pažnju na kritična područja. Koristite mat sjenila dok barem malo ne dođete k sebi i tek tada stavite highlighter.

 

B.K.

foto: Allure

Objavljeno: 31.05.2011. u 09:20
Tagovi: krema, bore

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p