VIJESTI

Andreja Pejić postala zaštitno lice prestižnog make up branda

Make Up For Ever angažirao transrodnog modela
pejić
Možda najpoznatiji svjetski transrodni model, Andreja Pejić, i službeno je postala licem prestižne kozmetičke kuće Make Up For Ever. Iako ovo nije prvi takav uspjeh u transrodnoj zajednici, nadamo se da nije niti posljednji.

Lea T, transrodni model brazilskog porijekla, suradnjom s Redkenom dokinula je (trans)rodno isključive granice unutar kozmetičke industrije, a istim stopama pošla je i hrabra Andreja koja je prošle godine javno obznanila svoju odluku da i sama postane transrodna osoba. Muza Jean Paul Gaultiera prošla je kroz postupak promjene spola i sada se deklarira kao žena, te je u skladu s tom promjenom svoje prijašnje ime zamijenila ženskom inačicom - Andreja.
 
pejić
Da je ovaj potez stvorio vrlo pogodno tlo za razvoj Andrejine karijere, najbolje svjedoči činjenica da se ovaj ionako ostvareni model nakon postupka promjene spola vinuo u stratosferu modnog uspjeha. Od angažmana u Vogueu do uspješne kampanje na Kickstarteru koja je dovela do snimanja dokumentarca o vlastitom transrodnom putovanju, Andreja je trenutačno vrlo traženo lice modne, a očigledno i kozmetičke industrije, i važan simbol uspjeha u LGBT zajednici. Mi joj možemo samo poželjeti daljniji uspjeh i čestitati na pokazanoj hrabrosti.
 
pejić
J. S.
Foto: Instagram

Objavljeno: 22.04.2015. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p