VIJESTI

Anti-age sastojak kozmetike koji dokazano funkcionira

Volimo proizvode s niacinamidom
skin

D
obra anti-age njega ne može nas pomladiti, ali s njom možemo ostati duže mladoliki. Ipak, mnogi proizvodi na tržištu koji obećavaju anti-age efekt na našoj koži ustvari nemaju nikakav značajan učinak, a kamoli pomlađujući.

Sve ovo ostavlja nas frustriranima i u nevjerici da dobri anti-age proizvodi uistinu postoje. No, vjerovali ili ne, lako ih je naći ako znate koje aktivne sastojke u njima trebate tražiti. Retinol, proglašen najboljim anti-age sastojkom, uistinu ima anti-age djelovanje, no sa sobom nerijetko nosi i nuspojave koje nikako ne želimo proživljavati. Crvenilo, akne, osjetljivost i ljuskanje kože samo su neki od mogućih negativnih reakcija na potentne proizvode s retinolom. Ako ih želite izbjeći, a stalo vam je da koristite proizvode s revitalizirajućim učinkom, potražite proizvode s niacinaimdom.

skin
Doktor Frauke Neuser, čelnik P&G Beautyja, savjetuje korištenje upravo ovog sastojka:

"Osobno nisam fan proizvoda s retinolom. Postoje ljudi koji ne reagiraju na retinol i koji od njega nemaju nikakve koristi za kožu. Magični sastojak koji predlažem je niacinamid, poznatiji i kao nikotinska kiselina, odnosno vitamin B3, koji posvjetljuje kožu, izblijeđuje crvene mrljice nakon prištića i drugu diskoloraciju, te poboljšava elastičnost kože", objasnio je Neuser predlažući korištenje upravo ovog sastojka.

J.S.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 07.07.2015. u 12:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p