VIJESTI

Audrey Hepburn je ultimativna beauty ikona

Slavne ljepotice u borbi za status beauty ikone

Audrey Hepburn 

Amwayev Artistry organizirao je veliko istraživanje u kojem je sudjelovalo čak 2000 žena, a kojemu je cilj bio doznati tko su ultimativne beauty ikone prošlog i ovog stoljeća. Tko vam prvi pada na pamet: klasične ljepotice Marilyn Monroe, Grace Kelly, Sophia Loren ili možda Ava Gardner?

 

Marilyn Monroe  
Sve nabrojane dame ušle su u top 10 prestižne ljestvice, no samo jedna može biti prva, i prema ovome istraživanju to je upravo sofisticirana Audrey Hepburn koja je kroz godine postala sinonim za ženstvenost, ljupkost i dobar stil. Zanimljivo, studija je obuhvaćala i dio u kojem su se ispitanice morale introspektivno osvrnuti na stvari zbog kojih se osjećaju lijepima.

 

38% ispitanica je tom prilikom izjavilo da im make up daje dozu samouvjerenosti koju čak dvije trećine sugovornica smatra ključnim faktorom ljepote. S druge strane, studija je pokazala i kako samouvjerenost dolazi s godinama i ne korelira nužno s idealom ljepote: prema ovom istraživanju, intervjuirane žene iznad 55 godina osjećaju se bolje u svojoj koži nego skupina žena od 18 do 24 godine.

 
Beyonce

 

Kate Moss 
Od suvremenih poznatih ljepotica, listu su sačinile samo Beyonce, Scarlett Johansson i Kate Moss, a glasnogovornik Amwayja je istraživanje opisao kao sjajni uvid u ono što čini istinsku ljepotu - i što čini da se žene osjećaju lijepima.

 

Pogledajte kompletnu listu ultimativnih beauty ikona:
1. Audrey Hepburn
2. Marilyn Monroe
3. Grace Kelly
4. Sophia Loren
5. Beyoncé
6. Brigitte Bardot
7. Jean Shrimpton
8. Kate Moss
9. Ava Gardner
10. Scarlett Johansson
 
Jelena Skendžić
Photos: fanpix.net, Instagram
Objavljeno: 08.01.2015. u 14:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p