VIJESTI

Backstage Report Dove Fashion.hr

Saznajte što se događalo iza pozornice!

Kako izgleda backstage jednog modnog eventa kao što je Dove Fashion.hr? Pa osim mnogo uposlenih ruku, što frizerskih, što vizažističkih, mnoštvo djevojaka čeka svoj red na šminkanje, vježba hodanje, isprobava modele i krati vrijeme na sve moguće načine. Na prvoj večeri ovosezonskog Dove Fashion.hr-a i make up i frizure su išli u dvije krajnosti jer kao što nam je povjerio Stipe Filipović iz Keune Akademije „Vidjet ćemo ili elegantne frizure ili jako messy u Nanny Fine stilu! Ovosezonski trendovi obuhvaćaju taj neki neuredan, fuzzy izgled, ali i izražene boje. Bakrena, duboka crvena i ljubičasta su trendovi koje Zapad nameće, ali kod nas mnogo bolje prolazi neki prirodan izgled." Na reviji Aleksandre Dojčinović manekenke su nosile zlatne trakice kojima su ukroćene neuredne jako natapirane punđe. Saša Joković iz tima Vrban&Joković, koji je zadužen za make up tijekom cijelog eventa (uz malu pomoć Ane Rajić), opisao je make up „No eyebrow look- izblajhali smo obrve, oči smo istaknuli crvenim smokeyem sa šljokicama dok su obrazi i usta nude. Nos i jagodične kosti dodatno smo naglasili highlighterom." Make up na reviji Ivice Skoke bio je također veoma seksi- crni mačkasti smokey eyes s tirkiznim highlighterom u unutarnjem kutu oka. Za razliku od frizura na prethodnoj reviji, Skokini modeli nosili su ispeglanu kosu skupljenu u visoke repove. „Breskvasto, fino, shiny- smeđi smokey, breskvasto rumenilo i breskvasto sjajilo" su prema Jokovićevim riječima obilježja looka Nataše Kos. Ravna ispeglana kosa u sleek look-u s prirdonim make up-om prepustila je centar pažnje haljinama. Envy Room je imao izražene obrve, izraženi tuš, bez naglašenih usana i složene punđice sa crnim satenskim mašnicama i ukrasima koji su donijeli dašak pariškog šika, dok se Zoran Mrvoš odlučio za opuštene punđice nisko položene na vratu iz kojih strše nestašne vlasi te izrazito naglašene obraze i srebrnaksto i zlatno sjenilo na očima. Rumenilo boje fuksije od sredine obraza do ruba kose prema obravama donijelo je dašak osamdesetih.

IVICA SKOKO

I dok su manekenke strpljivo čekale nismo mogli ne pročavrljati s njima. Mađu angažiranim modelima našla se i bivša Miss Turizma Anita Dujić iz Talia Modela koja će svaki dan nositi po jednu reviju. „Na Fashion.hr-u sam već dugi niz godina, možemo reći da sam ja ovdje stara garda jer se modellingom bavim već gotovo deset godina." Još jedna veteranka Dove Fashion.hr-a je Alma Vukičević iz Midikena koja je bookirana na revijama od samih početaka Modne Gušterice na Bolu. Na pitanje kako usklađuje modne obveze i fakultet zbog kojeg se preselila u Zagreb, kratko je odgovorila „Kad se dobro organizira ništa nije problem. Od 15-te ili 16-te godine se bavim manekenstvom tako da sam već navikla."

Iva Jerković je nosila samo reviju Ivice Skoke, dok je Fani Stipković otvorila i zatvorila reviju Nataše Kos. Međutim one nisu bile jedine angažirane manekenke koje osim poslovne s dizajnerima veže i prijateljski odnos. Bivša Miss Hrvatske Ivana Petković koja je u modnim vodama već 10 godina i uglavnom radi u inozemstvu, a u domovinu je svratila kako bi nosila reviju prijateljice Aleksandre Dojčinović „Mnogo sam putovala, radila mnoge revije, editorijale, reklame i kataloge. Teško mi je izdvojiti najdražu kampanju, bilo je tu i Ellea i Cosmopolitana i mnogih drugih. Moram priznati da su mi jednako dragi veliki modni centri poput Londona kao i rad u nekim zemljama bez razvikane modne scene kao što je Danska."

 

 

Borina Kopčić

Foto: Jelena Balić

Objavljeno: 25.09.2009. u 09:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p