VIJESTI

Beauty ispovijest: Vanda Winter

U čemu griješe čak i zvijezde?
vanda 
Mladenaštvo je simpatičan period u životu svake žene: osim što otkrivamo interes za dečke, lijepu robicu i dijeljenje tajni s prijateljicama, otkrivamo i šminku. Sjećate li se svojih prvih pokušaja nanošenja sjenila, tuša ili rumenila? Mi ih se svakako sjećamo, ali ne bez doze srama.

To je posve u redu: nitko se nije rodio kao profesionalni vizažist. Čak i ako se ne šminkamo svaki dan, godine postepenog vježbanja i učenja aplikacije make upa dovedu nas barem do toga da se možemo pristojno našminkati za važne prigode. (Ne)srećom, tih prvih neuspjelih pokušaja nanošenja šminke nisu lišene niti zvijezde koje nam danas služe kao beauty uzori. Slatka Vanda Winter je nama podijelila čak dvije beauty pogreške koje su obilježile njezino stilsko usavršavanje.

“Kao maturantica obožavala sam duge nokte. Budući da su mi nokti prirodno čvrsti, a imam i relativno duge prste, nije im ni trebalo puno da počnu nalikovati na set pandži. Ono najgore u tome bilo je što sam ih ja još dodatno naglašavala srebrnim i zlatnim metalik lakovima i gustim šljokicama, sva oduševljena i potpuno nesvjesna da je to ustvari krajnje jezivo. Danas iz tog perioda imam i uspomenu, stranicu iz Elle magazina, gdje su me upravo bili predstavili kao novo lice glazbene scene: sve je sofisticirano i sve je decentno, jedino su šake, u prvom planu, neobjašnjivo zalutale negdje između Las Vegasa i rezervata na Cresu. Ne ponovilo se,” izjavila je Vanda.
 
vanda
No, prema Vandi, nije samo opsesija dugim, šljokičavim pandžama nekoć bila problematična. Gotovo da i nema djevojke koja svojevremeno nije mučila muku s pokušajima oblikovanja obrva:

“Drugi moment vrijedan zaborava odnosi se na istu životnu fazu i epizodu zvanu obrve. U pokušaju da dobijem veći luk iznad očiju, čupala sam jedno vrijeme čitavu polovicu obrve i onda je crtala tamo gdje sam mislila da treba biti - na čelu. Mislila sam da izgledam puno profinjenije, a izgledala sam kao da je djetetu netko napravio face lift. Nedokučivo! Danas kad se toga sjetim, zapravo mi je dražesno to koliko sam griješila s uvjerenjem i ne odbacujem pomisao da ću za deset godina možda jednako kritički gledati na sve ono u što se “kunem" danas. To je tako, uvijek nova faza negira onu prethodnu i u tome zapravo i nema ništa loše”, zaključila je Vanda.

Jelena Skendžić
Foto: Šime Eškinja
Objavljeno: 19.05.2015. u 16:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p