VIJESTI

Beauty katastrofe i kako ih spriječiti

Ovo su najčešće horor beauty priče
makeup
 
Ponekad zbog nedostatka vremena, testiranja novog proizvoda, zaboravljivosti ili jednostavne smušenosti napravimo kardinalne make up greške koje nam lako upropaste cjelokupni izgled. Nema izuzetaka - sigurni smo da ste barem jednom napravili ogroman propust s make upom. Prisjetite se: koju biste beauty katastrofu najradije izbrisali iz sjećanja zauvijek? Donosimo vam nekoliko beauty horor priča koje bismo najradije zaboravili, no koje će nas s dozom crnohumorne nelagode ipak pratiti zauvijek.

Ruž na zubima

Pronašli ste savršeni crveni ruž, savršene nijanse, savršene teksture, savršene ambalaže i još bolje cijene. Ne možete dočekati da ga isprobate. Dolazite doma s vrećicom u kojoj se skriva vaše novo tajno oružje dizajnirano da svakog muškarca u radijusu od najmanje kilometar baci na koljena, te u skladu s time odmah nazivate svoju bolju (ili lošiju) polovicu i dogovarate spoj. Popravljate šminku, birate malu crnu haljinu i nanosite ruž. 'Divno miriše', pomislit ćete dok ga nanosite na usne. Odlazite u žurbi i po dolasku na dogovoreno mjesto primjećujete da vaš dragi ne može skrenuti pogled s vaših senzualnih crvenih usana. Mislite da izgledate kao Victorijina anđelica - sve do prvog odlaska u toalet gdje zamjećujete da su vam i zubi poprimili prekrasnu nijansu crvene. Ovaj nezgodan scenarij mogao je biti spriječen jednostavnim trikom. Pogledajte ga ovdje:
  

Puder vam se uvukao u sitne borice i naglasio ih
Slično kao i u priči o novom savršenom ružu, testiranje novog pudera može također završiti pogubno, a ovaj problem se najčešće događa kad odaberete puder pogrešne teksture za vlastiti tip kože, ili kad odaberete prirodnije verzije pudera bez silikona - sastojka koji služi kako bi se na površini kože postigao glatki izgled, odnosno kako bi se pigmentom suptilno popunile pore i bore. Ovakav puder prvih nekoliko sati može izgledati odlično na koži, i onda usred radnog dana shvatite da izgledate poput starice s istaknutim borama i porama - kao da vas je netko šminkao filmskom šminkom s namjerom da vas vizualno postari. Užasno, zar ne? Kako spriječiti ovaj ružni problem pogledajte ovdje:
  
 
Puder vam je postao narančast usred dana
Testiranje novog pudera može imati još jednu prestrašnu posljedicu: oksidaciju. Ovom problemu su posebno izložene žene s masnom kožom jer neki puderi, u kontaktu s uljima i prilikom izloženosti zraku, mogu potamniti za čak nekoliko nijansi. Čak i ako nemate masnu kožu, a koristite kremu na bazi ulja ispod pudera, može vam se dogoditi isti zastrašujući scenarij prilikom kojeg satima nakon šminkanja najednom otkrijete da izgledate narančasto u licu. Silikonski primer mogao bi biti dobar izbor za sve koje muči ovaj problem, no kako mu konkretnije pristupiti pogledajte ovdje:
  
 
Maskara vam se razmazala po kapcima
Prizor djevojke koja bezbrižno prolazi gradom ne znajući da joj je maskara razmazana do nosa prizor je koje zaljubljenice u make up ne zaboravljaju. Ovaj problem događa se češće no što mislimo. Ostaci kreme za lice koji su se našli na trepavicama pružili su dovoljno sklisku bazu maskari koja se sada može neprimjetno spustiti na podočnjake i učiniti ih očajno istaknutima, a opcija nanošenja vodootporne maskare svaki dan također nije idealna jer bi vrlo brzo mogla dovesti do pojačanog ispadanja trepavica. Dakle, što učiniti? Pogledajte ovdje:
 
 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 21.11.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p