VIJESTI

Beauty lekcije hollywoodskih diva

Što možemo naučiti od Marylin, Grete i ekipe?

Još i danas nerijetko čujemo kako su upravo hollywoodske dive bile najljepše i najgracioznije žene koje su ikad hodale svijetom. Dakako, većina žena zna kako je čak i njihov izgled samo iluzija i da crno-bijela fotografija laska svima, ali neke savjete ipak možemo pokupiti od tih ikona.

Umivanje u stilu Marylin Monroe


Marylin je naprosto bila luda za onim što se tada zvalo Laszlo look. Riječ je o tretmanu za lice kojeg je izmislio mađarski liječnik Erno Laszlo, a sam tretman se temeljio na 30 (da 30!!!) umivanja toplom vodom svako jutro, jer Laszlo je vjerovao kako pljuskanje vodom i masaža potiču izgradnju kolagena. Dakle, umjesto da samo namažete omiljenu kremicu i očekujete čuda- umasirajte je!

Tretman Grete Garbo


Navodno je Greta bila poprilično zahtjevna dama radi koje je u salonu Claridge izmišljen poseban tretman koji danas košta preko 200 dolara i traje dva sata. Pošto je Garbo bila česta gošća na partyjima, tražila je vremena za sebe pa je osmišljen tretman koji se sastoji od ručka, masaže i tretmana lica. Poanta: čak i ako nemate 200 dolara, morate imati vremena za sebe. Greta je imala.

Tretman lica Vivien Leigh


Vivien je svoje lice održavala posebnim mješavinama koje je za nju pravila Madame Lubatti, „dvorska kozmetičarka" čije savjete su željeli čuti svi: od kraljevske obitelji do tinejdžerki. Ako nas je Vivien išta naučila to je dad moramo imati individualan pristup koži: ono što je dobro za vašu prijateljicu, možda nije dobro za vas.

Obrve u stilu Marlene Dietrich


Ne, ne mislimo da ih morate obrijati, pa crtati, nego da na njih ne smijete zaboraviti. Neka vm olovka za obrve ili sjenilo uvijek budu pri ruci kako bi istaknuli okvir svoga lica. Baš poput Marlene.

Elizabeth Taylor photo session


Navodno je mlada Elizabeth bila opsjednuta figurom pješčanog sata, pa su njene kostimografkinje imale pune ruke posla. Željela je povećati opseg grudi u odnosu na struk, pa je nosila isključivo strukirane haljine velikog dekoltea koje su fotografe tjerale da je slikaju iz gornjeg rakursa. Poanta: ako vas priroda nije blagoslovila, preuzmite stvar u svoje ruke.

Borina Kopčić

 

Objavljeno: 22.04.2011. u 17:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p