VIJESTI

Beauty report: Druga večer DOVE FASHION.HR-a

Što su frizerski stilisti i vizažisti stvarali iza kulisa druge večeri po redu?
U backstageu ovosezonskog DOVE FASHION.HR-a i druge se večeri radilo punom parom, a atmosferu su dodatno uljepšale Bambi djevojčice, koje su također dobile svoj beauty tretman. Osim toga, frizerski stilisti imali su pune ruke posla ispunjavajući dizajnerske vizije i želje, što one klasične, ženstvene, a što one avangardnije, dok su vizažisti i ove večeri imali zadatak akcentiranja oči zanimljivim make up tehnikama.


Večer su otvorili veseli Bambi by Zigman modeli, koji su provjereno raspoložili cijelu dvoranu, a za njihov neodoljiv look koji je išao uz profesionalne manekenske manire bile su zaslužne slatke, loknaste frizure i dječja, strogo prirodna kozmetika bez umjetnih dodataka, koja se i inače primjenjuje na malodobnim modelima.


Nakon razigranih Zigmanovih modela, uslijedila je revija Aleksandre Dojčinović, koja nas je dosad već navikla i razmazila ženstvenošću i elegancijom svojih modela. Frizure koje su izrađene za potrebe pista zapravo su bile romantične punđe, složene na dnu glave, s lagano valovitom šiškom koja se tematski idealno uklopila u kolekciju. Podjednako ženstven bio je i make up na reviji, a pomalo glamurozan dojam usnama je dala glossy crvena boja, dok su oči lagano osjenčane trepavicama - točnije rečeno, umjetne trepavice rezane su po pola i potom lijepljene na krajeve oka, a završni dodir obrazima je dalo rozo rumenilo u kremi.


Ana Maria Ricov definitivno je imala jedno od zanimljivijih beauty izdanja druge večeri DOVE FASHION.HR-a, a naglasak je stavljen na jarko obojane oči. Frizure su zato ostale prilično jednostavne i minimalne - kosa je ravna, sjajna i ispeglana te zalizana uz glavu što je više moguće, dok je na kapcima dominirala intenzivna zelena koja je prelazila u intenzivnu plavu boju. Dio je sljepoočnice obojan je u bijelu, koja je razvučena kako bi se dobio jedan highlight efekt, a usne su ostale neutralne.


Mlada dizajnerica po završetku svoje revije mjesto na pisti ustupila je Galašu i tvornici trikotaže Arena, suradnji koja je još jednom pokazala kako pletivo može biti poželjno i nosivo. Na ovoj reviji vidjeli smo vrlo zanimljive i dizajneru svojstvene frizure. Po sredini glave ispletena je riblja kost širine 2-3 centimetra, dok su s lijeve i desne strane preostala dva dijela kose natapirana prema gore u obliku suze. U principu je Galaš htio postići dojam izbrijane kose po sredini, a ova frizura u jednom je svom segmentu podsjećala na srednjovjekovni stil, dok je već na drugi pogled djelovala vrlo futuristički. Make up je također pomno korišten, pa je ljubičasti shimmer/sjenilo izvučeno duž sljepoočnice te prelazi u obraze, a na očima je jaki, tamnoljubičasti smokey eye.


Gromoglasni pljesak na kraju večeri zaslužilo je dvojac iza brenda Link, Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, a njihovu estetiku viđenu na pisti snažno je podupirao avangardni make up, kao i messy, urbano, podignute i raščupane frizure. Oči su grafički i agresivno naglašene, s jako puno crnog sjenila nanesenog sve do obrva, i to u obliku elipse oko očiju. Obrve su posvijetljene, obrazi konturirani, a ostatak lica ponovno je vrlo lagan s nježno matiranim usnama.


Hana Bartolović
Photo: Nikola Matić

Objavljeno: 17.03.2012. u 12:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p