VIJESTI

Beauty report: Druga večer Perwoll FASHION.HR-a

Kakav su make up i frizure stvarani iza kulisa velikog modnog događanja?
Nakon što je srijeda navečer bila rezervirana za reviju Aleksandre Dojčinović, backstage je jučer u popodnevnim satima napunio znatno veći broj vizažista Illamasqua tima s Ivanom Bilandžijom Billy na čelu, frizerskih stilista i modela. Svoje modele za izlazak na pistu ondje su pripremale I-gle, Ivana Barač, Pavla Aleksić, Petra Vuletić & Saša Hortig te Ivica Skoko, a svatko od dizajnera imao je svoju viziju idealnog make upa i frizure za popratiti vlastitu kolekciju. Na pistu je, kao i uvijek, najviše drame donio Ivica Skoko.


I-gle čija je revija održana pod pokroviteljstvom kuće Illamasqua, priključile su se trendu nude make upa, koji je u potpunosti zaživio na licima njihovih modela. Prirodan make up s vrlo prirodnim obrvama za detalj je jedino imao mrvicu watershinea u području arkade, nosa i brade. Make up su u svoj svojoj prirodnosti pratile i frizure, koje su bile vrlo jednostavne, ležerne i bez previše zahvata, odavajući dojam djevojke koja je tek izašla iz tuša i još uvijek nije tretirala kosu. Za frizuru modela na reviji I-gle zaslužan je bio frizerski salon Kuća četki.


Ivana Barač od klasičnog nude make upa, za koji se odlučila, odmaknula se malo hladnijim konturom i rumenilom. Frizerski saloni FRIZERAJ i BARCODE za njenu su reviju kreirali pletenice od pola glave, koje su modeli cijelo popodne u backstageu nosili povezanima, a pred sam početak revije jednostavno ih raspustili i na pistu izašli s blago valovitim frizurama.


Pavla Aleksić također je bila glasna zagovornica nude make upa, koji je harmonično popratio njenu eteričnu, ženstvenu kolekciju. Jedini odmak od klasičnog nudea jest kontura dvije nijanse na očima, a dizajnerica se u području frizura odlučila za jedan veliki trend sa svjetskih modnih pista; tip polupunđica/rolica, podignutih sa strana i zamotanih na potiljku glave. Stil su u djelo proveli Katica Topčić i frizerski salon Zig-Zag.


Petra Vuletić i Saša Hortig odlučili su infuzijom boje unijeti malo živosti na lica modela. Vrlo interesantan make up s odmakom od klasike uključivao je bogato naglašene oči, i to u plavkastom tonu, zastupljenom i na pojedinim komadima iz kolekcije, koji se protezao duž jagodica obraza pa sve do ruba kose. Dizajneri su u području frizura također dozvolili kreativnost, a rezultat su jako moderne, razbarušene riblje kosti.

Ivica Skoko svoju gotikom inspiriranu kolekciju popratio je dramatičnim make upom i glamuroznim frizurama. Na licima modela kombiniran je grafički i beauty make up, sa snažnim, crnim naglaskom na očima, a na svojim glavama modeli su ponijeli instalacije, koje su podsjećale na barok i avangardu. Mnogo kose i glamura, prilagođenih njegovim modelima, Skoku je ponovno istaknulo kao drugačijeg. Frizure s instalacijama potpisuje Katica Topčić za Kevin.Murphy.


Hana Bartolović
Photo: Jure Perišić

Make up: Illamasqua

HairStyle: Kevin.Murphy

Objavljeno: 15.03.2013. u 09:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p