VIJESTI

Beauty tajne 10 holivudskih diva

Od Marilyn Monroe do Grace Kelly, ovo su najbolje čuvane beauty tajne Hollywooda
hollywood 
Prije ere plastičnih operacija i HD šminke, postojale su beauty tajne i trikovi holivudskih diva koje nas i danas, pola stoljeća kasnije, očaravaju svojim zamamnim izgledom. Od razdvajanja trepavica iglicom do elektrolize čela - koje su beauty tajne doprinosile sjajnom izgledu glamuroznih holivuskih dama?
 
monroe
Marilyn Monroe i danas zavidimo na prekrasnoj, putenoj figuri popunjenoj na svim pravim mjestima, no njezine atraktivne proporcije nisu bile toliko rezultat dobre genetike koliko dobro razrađenog režima treniranja s utezima i visokoproteinske dijete. Marilyn je navodno svako jutro počinjala kombinacijom mlijeka koje je prethodno zagrijala i u koje je zatim umutila dva sirova jaja, te ovu smjesu popila natašte.
 
hepburn
Audrey Hepburn poznata je po svojim prekrasnim očima koje tope čak i ledenjake, no ono što možda niste znali je trik kojeg je koristio njezin osobni vizažist: nakon nanošenja maskare, iglicom bi razdvajao svaku trepavicu kako bi se postigao maksimalno zavodljiv i voluminozan izgled Audreyinih trepavica. Unatoč tome što možda ima učinka, ovu metodu nikako ne preporučujemo da iskušavate kod kuće.
 
grace
Vizažist poznatih, Peter Lamas, otkrio je kako je prelijepa glumica Grace Kelly neprestano nanosila kremu za ruke. Navodno je lijepa Grace rekla kako se starost prvo primijeti na rukama što je sasvim logično i istinito: ruke su, kao i lice, najizloženije negativnim učincima iz okoliša poput sunčevog zračenja, vjetra i onečišćenja u zraku.
 
marlene
Marlene Dietrich je brijala svoje obrve kako bi ih zatim mogla iscrtavati u savršeni tanki luk moderan ranih 1930-ih. Iako je ovaj look funkcionirao u prvoj polovini 20. stoljeća, drago nam je da danas svijet ljepote tresu neki drugi trendovi.
 
rita
Rita Hayworth je poznata po svojoj prekrasnoj, bogatoj crvenoj kosi, no jeste li znali da nije prirodna crvenokosa? Rita je svoju kosu obojala kako bi brže napredovala u karijeri, a kao dokaz da žene uistinu čine svašta za ljepotu, navodno je i elektrolizom pomaknula svoju liniju kose da bi imala veće čelo.
 
mae west
Vjerojatno ste već nebrojno puta čuli da je kokosovo ulje sjajno za kosu i kožu, no zasigurno niste znali da ga je voljela i često upotrebljavala slavna Mae West. Provokativna je zabavljačica svoju platinasto plavu kosu neprestano njegovala upravo maskama s kokosovim uljem.
 
ingrid
Prekrasna Ingrid Bergman još je davno znala ono što danas tek ponovno otkrivamo: prvi korak prema ljepoti leži u njegovanju iskonske ljepote koja je vezana za dobro zdravlje. Ingrid izvan seta nikada nije nosila šminku, često je posjećivala saune i uživala u dugim šetnjama na svježem zraku. Prelijepoj Ingrid uistinu i nije trebalo ništa više od toga.
 
sophia loren
Sophia Loren
, koja je nerijetko nosila otkrivajuće haljine, posebno je pazila na ljepotu kože pa joj kupke u koje je dodala maslinovo ulje nisu bile nimalo strane. Ovaj način njegovanja kože pruža blagodat i dubinsku hidrataciju, a moramo priznati da i opušta na posebno ugodan način. Sophia danas ima više od 80 godina i još uvijek izgleda sjajno - treba li reći još nešto o ovom sjajnom tretmanu?
 
harlow
Platinasta plavuša Jean Harlow za nas ima savjet koji svakako možemo primijeniti i danas: namjerno je izbjegavala razdjeljak po sredini glave i sa strane nosila voluminoznu kosu kako bi izbjegla vizualni dojam da ima punašno lice.
 
liz taylor
Ne postoji make up koji je prepoznatljiviji od onog Liz Taylor za Kleopatru, a Liz je navodno čak i sama naučila kako se našminkati na ovaj način. Ipak, jednu je beauty rutinu Liz cijenila više od ijedne druge: dovoljnu količinu sna. Ako je suditi po njezinom fantastičnom izgledu, kvalitetan san je uistinu presudan za lijep i mladenački izgled, a dvostruki red trepavica, s kojim je Liz rođena i koji je njezine oči uokviravao na specijalno lijep način, zasigurno nisu bili naodmet.

J. S.
Foto: IMDB, Pinterest

 

Objavljeno: 31.03.2015. u 15:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p