VIJESTI

Beauty tajne hollywoodskih diva

Trikovi Audrey Hepburn, Marylin Monroe, Ave Gardner i ostalih diva

Sigurno ste se barem jednom zavalili na kauč, naoružali slatkišima i gledajući Doručak kod Tiffanya uzdisali za Givenchy komadima i prekrasnim trepavicama Audrey Hepburn. Koliko god Audrey bila lijepa, njene trepavice nisu dar prirode, kao što Marylin Monroe nije bila prirodno plava, a Grace Kelly nije imala izražene jagodične kosti. One su patile za ljepotu jednako kao i mi danas, možda samo na drugačiji način.

Audrey Hepburn je navodno nakon svakog šminkanja iglom razdvajala trepavice kako bi izgledale prirodno. Kako bi spriječili da se ubodete u oko i završite na hitnoj, isprobajte neku od maskara koje daju efekt umjetnih trepavica, npr. Max Factor False Lash Effect.

Marilyn Monroe je savršen ten postizala kombinacijom hormonske kreme i pudera u kamenu. Krema je davala sjaj koji je prodirao ispod pudera pa je uvijek izgledala odmorno i zdravo. Doduše, krema je imala jednu nezgodnu nuspojavu- pojačan rast dlačica na licu. Kako ne bi morali započeti s brijanjem, nabavite dobar illuminator koji će postići isti efekt. Bez nuspojava.

Marlene Dietrich nikada nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je vjerovala da ističući donje trepavice samo stvara dodatnu sjenu ispod oka koja naglašava podočnjake i čini pogled umornim.

Joan Crawford je izbjegavala podbradak konstantnim žvakanjem žvakaće gume. Vjerovala je da to jača mišiće vrata i čeljusti. Umivala se samo hladnom vodom kako bi zatvorila pore nastale nakon toplog tuširanja.

Make up Grete Garbo je zahtijevao više vremena od šminkanja ostatka ekipe. Najprije su joj kapke premazali vazelinom, pa preko nanijeli puder. U pregib oka bi stavili tamnije sjenilo, a uz rub trepavica tuš. Zbog vazelina je make up stalno klizio u pregib kapka, pa su popravci bili i više nego česti. Vi zato jednostavno nabavite tekuća sjenila i dobru bazu koja će uvlačenje svesti na minimum.

Katharine Hepburn je koristila piling koji danas mnogi gurui s YouTubea ističu kao najbolji: mješavinu limunova soka, šećera i malo vode treba dobro umasirati i isprati vodom, te nanijeti kremu.

Rita Hayworth je svoje kovrče održavala jestivim uljem koje je držala na kosi 15 minuta, a zatim ispirala vrelom vodom. Vi možete jednostavno kupiti hranjivo ulje za kosu.

Grace Kelly je uvijek koristila dvije nijanse rumenila i radila ono što mi danas zovemo konturiranjem kako bi stvorila privid naglašenih jagodica.

Sophia Loren se i dan danas kune u blagotvorni učinak maslinova ulja. Svaki dan pojede dvije žlice, u lice umasira nekoliko kapi, a u kupku stavi nekoliko šalica tog obožavanog prehrambenog artikla.

Borina Kopčić

Objavljeno: 22.03.2011. u 16:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p