VIJESTI

Beauty trendovi 90-tih koje ne bismo htjeli ponoviti

Je li ovo najgore od stilski najčudnijeg desetljeća?
models
 
Smeđi ruž posve neusklađen s ostatkom make upa, obrve počupane na liniju, plavo sjenilo sa sedefastim finišem razvučeno do obrva, kečkice na odraslim ženama. Zvuči li vam ovo poznato? Ako ste kojim sretnim slučajem preskočili modu i beauty trendove 90-tih, danas ćemo vam osvježiti pamćenje s nekoć vrlo popularnim trendovima 90-tih koje, nadamo se, nikada više nećemo ponoviti. Naravno, 90-te imaju i svojih pozitivnih strana, no moramo priznati - više je onih komičnih, a za ove koje vam predstavljamo danas ne možemo se ne pitati: kako je ovo ikada bilo moderno i trendi?

Tanke, pretjerano počupane obrve
Listu najgorih beauty trendova ne možemo ne početi s tankim obrvama počupanima na crtu koje su svakom licu dale zaprepašten izgled. Naravno, ovaj trend nije stvoren u 90-tima, no u tom su desetljeću tanke obrve 'krasile' apolsutno svako celebrity lice. Tanke obrve su kriminalno loš beauty detalj iz više razloga, no najgori je vjerojatno činjenica da nas postaruju. Za razliku od toga, debele i guste obrve uvijek izgledaju mladenački i svježe.
 
brows
Masivne gumice za kosu
Ogromne, debele gumice za kosu u šarenim bojama i sa različitim motivima 90-tih su bile izrazito popularan i rado nošen detalj, a zatim su naglo isparile i postale veoma demode. Danas se ne možemo prisjetiti 90-tih bez da pomislimo na ovaj stilski detalj, no moramo priznati da nam je izrazito drago da više nisu stalnoj postavi naših kozmetičkih torbica.
  
hair 
Previše plavog sjenila i tamni ruž - istovremeno
Što se make upa tiče, vjerojatno najgori zločin 90-tih je kombiniranje tamnog ruža i plavog sjenila na nevješt način. Upareni s tankim obrvama i licem bez imalo konturiranja, ovakav je make up na svakome izgledao loše.
  
90s 
Debeli pramenovi
Sigurno se sjećate Racheline legendarne frizure iz 'Prijatelja' koju smo svi htjeli rekreirati, no kad se danas prisjetimo debelim pramenova u nekoliko nijansi svjetlijoj boji, ne možemo vjerovati da su ovakve frizure relativno nedavno bile nenormalno trendi. Danas su aktualne suptilne tehnike posvjetljivanja i stvaranja dimenzije u kosi, poput balayagea, koje izgledaju puno profinjenije i prirodnije od debelih linija svjetlije kose popularnih 90-tih.
  
hair 
J.S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 28.11.2015. u 10:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p