VIJESTI

Bedra Selene Gomez nisu manekenski vitka - i što onda?

Mlada pjevačica ima obline na pravim mjestima
selena 
Biti mlad, uspješan i u oku javnosti nikada nije jednostavno, a pogotovo ako imate adresu prebivališta u Los Angelesu. Mlada zvijezda Selena Gomez uspjela je jednom opuštenom fotografijom s odmora u meksičkom gradu Puerto Vallarti izazvati niz komentara na Instagramu o svojem začuđujućem i naglom debljanju. Prije nego smo se snašli, svaki je portal prenio priču o Seleninom navodno novom konfekcijskom broju.

22-godišnja pjevačica se srećom nije omela ovom novonastalom situacijom već je uz sljedeću objavljenu fotografiju prokomentirala kako je zadovoljna svojim izgledom. Međutim, sama potreba da Selena svoje nove dimenzije opravda pomirljivim komentarom portretira zabrinjavajuću silaznu putanju intelektualnog dometa modernog čovjeka: u svijetu nedodirljivih celebrityja još uvijek nije dopušteno biti stvarnim čovjekom koji se deblja, ima nepodnošljivo neukrotivu kosu ili podočnjake.
 
selenaSporna fotografija Selene Gomez

Mlada pjevačica nije ni prva ni zadnja zvijezda od koje se očekuje službeno objašnjenje za svoj novi izgled. Od Britney Spears do Pink, svako debljanje koje smatramo neprimjerenim za osobu nekoć zavidne ljepote, u očima se javnosti secira do neukusne mjere. Iako se volimo sakriti iza krinke dežurnog dušebrižnika, takvi komentari nikada nisu refleksija zabrinutosti za zdravlje omiljene poznate osobe već malograđansko naslađivanje tuđim manama. Priznajmo sami sebi da je relevantan dio današnjih foruma i društvenih mreža posvećen isključivo izbacivanju nakupljene negativne energije vlastitim životom frustriranih pojedinaca.
 
selena
Instagram kao glavni rasadnik hejt komentara, postao je više od društvene mreže. Filteri na Instagramu ne služe samo da distorziraju sliku koju ondje želimo postaviti, već je čitav Instagram distorzija sama po sebi. Distorzija koja naše živote čini prividno važnima, praćenima i odobravanima. Objavljujemo samo one slike na kojima izgledamo dovoljno vitko i mladoliko, na kojima smo okrenuti onako kako želimo, na kojima pučimo usne, izvijamo se pod kutom koji lomi rebra, a sve to samo kako bismo se prikazali u apsolutno najboljem imaginarnom izdanju svojim najčešće imaginarnim prijateljima. Savršeni primjerci ljudskog roda poput nas osjećaju da imaju pravo, ali i moralnu obvezu Seleni Gomez skrenuti pozornost na vlastiti celulit.
 
selena
Navodno debljanje Selene Gomez popraćeno 'šokantnom' objavom oversized bedara na Instagramu nije nimalo problematično u ovoj priči: činjenica je da mlada pjevačica svojom kilažom ne odstupa od preporučenog BMI prosjeka. Čak i ako se ideja putene žene ne uklapa u našu viziju lijepog ženskog tijela, prestanimo na trenutak biti dežurni kritičari tuđih masnih naslaga i priznajmo da je Selena u najmanju ruku zgodna mlada djevojka s oblinama na svim pravim mjestima. Njezin pjevački talent ne mjeri se centimetrima.

Dapače, tijelo bilo koje žene ne duguje nam objašnjenje niti isprike za to što se ne želi pokriti čim nadiđe magičan omjer 90 - 60 - 90. Srećom, u danas važećem imaginariju ženske ljepote koji nam polako briše iz sjećanja vizuru normalnog ženskog tijela, mi smo zahvalni na tome što u moru istih tijela postoji jedna prezgodna, nesavršena Selena Gomez.

Jelena Skendžić
Foto: Instagram

Objavljeno: 04.05.2015. u 13:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p