VIJESTI

Biste li rekli ove stvari svojoj prijateljici?

Vrijeme je da prestanete misliti na ovakav način o sebi
hair 
Biste li svojoj najboljoj prijateljici rekli da ima debela bedra, velik nos, da nije dovoljno šarmantna ili privlačna muškarcima, da nije dovoljno pametna, sposobna ili lijepa? Osim ako ste jako loša prijateljica - vjerojatno ne.

No, razmislite o tome koliko puta dnevno u sebi ponavljate ove riječi kad razmišljate o sebi, o tome što biste promijenili ili s čime niste zadovoljni? Dove kampanja pod nazivom OneBeautifulThought nagnala nas je da promislimo o kvaliteti i kvantiteti atributa koje same sebi dnevno promrmljamo u bradu ili pomislimo gledajući se u ogledalu.
 
hair
Cilj ove kampanje je, kao i uvijek, podići svjesnost žena o svojem samopouzdanju te reafirmirati i osnažiti našu percepciju vlastitog Ja. Naime, nerijetko nismo ni približno svjesni koliko reiteracija negativnih misli o nama samima može rezultirati time da se na kraju dana osjećamo negativno, inferirorno i poraženo, a čitavo vrijeme smo same sebi najveći neprijatelj koji kritički secira svoje najmanje, a nerijetko i umišljene mane. Tako ono što nas čini ljudskim, pogrješivim i nesavršeno lijepim i vrijednim bićima postaje kamen spoticanja u našim životima. Kao i uvijek, Dove nas podsjeća da su vlastite nesavršenosti ono što moramo naučiti voljeti i nadići, a ne barijera našem osobnom razvoju.
 
hair
Ovoga puta, Dove je uzeo narative stvarnih žena o vlastitim manama, a zatim su te žene u kafiću trebale čuti vlastiti narativ iz tuđih usta. Dvije glumice igrale su ulogu prijateljica od kojih jedna, sjedeći u kafiću, drugu proziva zbog njezinih mana, a efekt koji se uspješno polučio iz ove konverzacije pokazao je da je uistinu ružno čuti kako jedna žena drugoj upućuje ovakve riječi. No, zašto onda same sebi izgovaramo takve stvari, pitaju se autori ove socijalno osvještene kampanje?

Pogledajte video za reklamnu kampanju Dovea:

 
J. S.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 26.04.2015. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p