VIJESTI

Biste li voljeli mirisati na naš najpoznatiji nacionalni park?

Miris Like uhvaćen u bočici parfema
plitvice
Kada ste posljednji put prošetali puteljcima najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka? Kada ste posljednji put udisali taj opojni, čisti zrak u kojem se miješaju sramežljivi miris udaljenih, skrivenih orhideja, nešto intenzivniji miris slapova koji vlaži nosnice, pa i dašak sveprisutne bukve?

Čak i ako je od te posljednje šetnje Plitvičkim jezerima prošlo mnogo vremena, vjerujemo da su miris i ugođaj ovog prelijepog parka i dalje snažna memorija koja, kad biva evociranom, vaše biće preplavi osjećajem sreće, kako to vješto ljudima čini priroda otkad je svijeta. A kako biste reagirali kada bismo vam rekli da osvježavajući miris Plitvica s vama može biti u svakom trenutku, koliko god kilometara bili udaljeni i neovisno o kakvoj asocijaciji?

Naime, upravo se ove ideja učinila zgodnom ekipi magazina The Plitvice Times, novog turističkog magazina koji obrađuje teme vezane za Plitvice s ciljem informiranja turista i građana. Sada se tako, uz fotografije lijepih prizora iz nacionalnog parka, šalica i majica s otisnutim prepoznatljivim motivima, u webshopu magazina može pronaći i parfem imena Plitvice. Pitate li se kako točno mirišu Plitvička jezera, niste jedini, no odgovor je logičan - osvježavajuće. „Osnovni miris parfema dolazi iz jedne od autohtonih orhideja s područja Plitvica, od mahovine potrebne slapovima, šljiva koje su značajne za Liku i ljiljana kojima obiluje šuma Velebita“, stoji u opisu parfema na službenom webshopu The Plitvice Timesa. Ovaj pomalo neočekivani proizvod inspiriran ljepotama i bogatstvom poznatog prirodnog kompleksa dolazi i sa skrivenom porukom koja glasi Zaljubite se, dok ambalažu krase motivi kapljica. Pretpostavljamo, onih sa slapova. Ako ste oduvijek željeli mirisati na Plitvice i na Liku, vjerujemo, dobili ste svoj parfem iz snova. Mi još nismo sigurni spada li ovaj potez u WTF moment ili je ideja naprosto genijalna, stoga ostavljamo i vama da sami prosudite. 

plitvice
plitvice
Foto: 
Objavljeno: 22.02.2018. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p