VIJESTI

Bizarni trend u njezi kože

Ovaj tretman kože je najbolje preskočiti
brijanje 
Najnoviji kozmetički trend je brijanje lica. No, ono što je kontraverzno nije sam proces brijanja već činjenica da odnedavno poznati beauty eksperti brijanje lica preporučuju ženama.

Odstranjivanje sitnih dlačica britvicom navodno koži donosi anti-aging beneficije poput glađe kože, manje bora i, naravno - manje facijalnih dlačica. No, je li brijanje lica sigurno za žene? Sigurno vam, kao i nama, odmah na pamet pada opasnost od iritacija i izrastanje guščih, tamnijih dlačica.
 
kate Kate Sommerville
 
Jedna od najpoznatijih celebrity kozmetičarki, slavna Kate Sommerville, smatra žensko brijanje lica jako korisnim za kožu, i čak nudi luksuzniju verziju klasičnog brijanja, tzv. dermaplaning s britvom, u svojem salonu. Kate ovaj postupak opisuje kao jednostavan i prirodan način postizanja vizualno mlađe kože, a i sama ga koristi svakodnevno.

“Zbog brijanja će vam make up ljepše izgledati na koži, koža će vam dobiti na sjaju i usput fizički odstranjujete mrtve stanice kože za mlađi izgled”, izjavila je poznata stručnjakinja.

S druge strane, svima nam je poznato da brijanjem nepotrebno iritiramo kožu. Osim toga, ako već koristimo mehaničke i kemijske pilinge koji odstranjuju mrtve stanice kože, treba li nam doista i brijanje da postignemo mlađi, svježiji izgled?
  
koža
 
Brijanjem lica potenciramo iritaciju i upalne procese na koži, a kožu vremenom možemo i pretjerano istanjiti čineći je podložnom negativnim učincima sunca i ubrzanom starenju. Ne treba zanemariti niti činjenicu da muškarci s gustom facijalnom dlakom imaju drugačiju, uglavnom deblju i otporniju teksturu kože, te da se ista pravila njege i depilacije ne mogu s jednakim učinkom primijeniti na žene čija je koža osjetljiva i tanja. Hoćete li slijediti ovaj trend ili ne potpuno je na vama, ali mi vam ga ne bismo preporučili.

J. S.
Foto: Kate Sommerville, Fashion.hr
Objavljeno: 11.02.2015. u 12:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p