VIJESTI

Blajhanje kose bez oštećenja sada je moguće

Olaplex je jedinstveni preparat na tržištu
hair 
Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo obojati kosu u platinasto plavu nijansu i pritom ne vidjeti niti jedan ispucali vrh? Sada se više ne morate samo pitati, već je ovakav scenarij vrlo moguć i izgledan ako vas boja netko tko koristi jedinstveni preparat na hrvatskom tržištu - Olaplex. O ovom revolucionarnom izumu u svijetu kose popričali smo i s Katicom Topčić, vlasnicom frizerskog salona Fabula de Forma.

Olaplex je dodatak bojanju, jedini takav na tržištu, koji nam omogućava popravljanje kutikule prilikom samog bojanja. Ovo nije proteinski niti silikonski tretman, ne oblaže kosu, već doslovno lijepi kutikulu koja je prilikom posvjetljivanja vlasi rastvorena. Olaplex je antibiotik, a ne flaster za kosu. Ovaj preparat koji u sebi nema niti ulja niti silikona osmislili su stručnjaci kemijskog inženjeringa, Eric Pressly i Craig Hawker.
katicaKatica Topčić

“Ovo je revolucionarni novitet na svjetskom tržištu jer je frizerima dao sigurnost u radu s bilo kakvim kemijskim ili mehaničkim radnjama na kosi. Na tržištu ne postoji nijedan sličan proizvod, jedinstven je u svojim dometima”, potvrdila je u razgovoru Katica Topčić, vlasnica poznatog frizerskog salona Fabula de Forma.

Olaplex djeluje putem mehanizma popravljanja i restrukturiranja kose iznutra tako što reparira potrgane cistinske veze. Jednom tretirana kosa koja se inače više ne bi mogla bojati bez značajnog oštećenja, sada se može ponovno bojati bez straha od nepopravljivog oštećenja. Iza Olaplexa nalazimo jedinstvenu kemijsku formulu: on je jednostavan, specifičan i efikasan aditiv posvjetljivaču.
  
hair

Sada možemo kosu dovesti do novih granica u koloristici, a to je moguće jer se cistinske veze popravljaju odmah kad pucaju. Olaplex predstavlja revolucionarni pomak u koloristici, odnosno on je posve novi i jedinstveni kemijski pristup popravku vlasi uslijed kemijskog, termalnog ili internog oštećenja kose.
 
olaplexOlaplex

Obojati kosu i opet pod prstima osjetiti mekoću zdrave, neoštećene i lepršave kose san je svih žena koje se redovito bojaju. Sada je taj san moguće ostvariti u velikom dijelu hrvatskih frizerskih salona i to uz neznatno višu cijenu.
 
olaplex
“Olaplex se miješa u boju, blajh i preljeve, ili se može koristiti kao samostalni tretman kojim se obnavljaju cistinski vezovi u kosi. Danas su usluge Olaplexom služe gotovo svi frizerski saloni, a cijena je neznatno viša - svega 40 kuna je skuplje bojanje s Olaplexom, dok Olaplex u blajhu košta tek 80 kuna više. Ta veća cijena omogućava klijentu da više nikad nema oštećenu kosu uslijed bojanja”, zaključila je Katica.
 
hair
Jelena Skendžić
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 26.05.2015. u 14:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p