VIJESTI

Brkovi su opet u modi

Upoznajte hrvatski brand 'Kapetan Brko'...

fashion.hr
 
Zimsko zagrebačko poslijepodne proveli smo u prostoru simpatične 'Brijačnice' u društvu Igora Mikloušića. Igor nije mogao naći bolje mjesto gdje će nam pokazati svoje proizvode. Brijačnica, brkovi, muzika s vinila. Dovoljno je bilo zakoračiti u prostor da nas odvede u vrijeme kada su brkovi bili stvar prestiža.
 
Sam Igor je svoje brkove prvi puta obrijao iz zezancije, zatim kao podrška Movemberu, a onda se zarekao da ih neće obrijati dok ne doktorira. Danas, uz doktorat, Igor je ponosni vlasnik jedinstvene linije za muškarce na našem tržištu i simpatičnih brkova kojih se nije odrekao!
 
fashion.hr
 
'Kapetan brko' linija sadrži vosak za bradu i brkove, bogato ulje za bradu i pomadu za kosu. Ova u potpunosti domaća linija radi se ručno i prema narudžbi. Štoviše, poželite li sitne promjene u teksturi, Igor će vam ih rado napraviti prema vašim željama.

Zanimalo nas je kako je u obrtničku priču krenuo jedan psiholog. 'Moj otac ima brkove i bradu cijeli život i htjeli smo mu pokloniti originalan poklon. Krenuli smo istraživati po internetu i tražiti stare tradicionalne recepte i tako je nastao naš prvi vosak za bradu i brkove. Drugi sam napravio sebi, zatim prijateljima i priča je krenula sama od sebe.'
 
fashion.hr
 
Tradicionalna receptura nas navodi da ispitamo sastojke. Sastojci su prirodni i koliko hrvatske prilike dopuštaju domaći. Baza vosku je pčelinji vosak kupljen u Hrvatskoj, dok je ulje za bradu bogato najkvalitetnijim uljima poput avokada, badema, koštica grožđa i maslinovog ulja. Osim što je receptura tradicionalna, Igor se voli držati tradicije u svakom detalju, pa tako i naljepnice piše sam.
 
A kakvi su planovi za budućnost? Do iduće godine se očekuje proširenje ponude linijom koja će zadovoljiti sve potrebe muškaraca, poput balzama za usne do sapuna za brijanje.
 
fashion.hr
 
'Kapetana Brku' i njegove proizvode možete pronaći na Facebooku gdje možete saznati sve informacije o dostupnosti proizvoda.

Ana Jerneić 

photos: Jure Perišić

Objavljeno: 08.12.2014. u 12:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p